fördelarna med röntgenstrålar

X-strålar är ett viktigt verktyg inom det medicinska området. X-ray är en non-invasiv medicinsk test som använder en liten dos av joniserande strålning som absorberas av de strukturer i kroppen och sedan producerar en bild eller en bild på insidan av kroppen. Det kan användas för att se i en människas kropp för att fastställa en medicinsk diagnos. Innan användning av röntgenstrålar, skulle en läkare ha haft att göra förberedande operation för att avgöra vilken typ av skada en person hade. Idag kan läkare ställa en diagnos på en knapptryckning. Fördelarna med att använda röntgenstrålning inom det medicinska området långt större än riskerna med användning av röntgenstrålar

bekvämt och billigt

röntgen är allmänt tillgängliga och finns i ett antal inställningar. -såsom sjukhus, sjukhem och vårdinrättningar. Det finns portabla röntgenapparater, liksom, som gör röntgen ännu mer lättillgänglig. Röntgen ger resultat snabbt, så en diagnos kan göras ganska snabbt. I akuta situationer, röntgenstrålar är vanligtvis en av de första medicinska tester beställt. De är också relativt billigt jämfört med andra medicinsk bildbehandling enheter, så de är ofta de första avbildning verktyg som används vid diagnostik av en skada.

Rad användningsområden

röntgen kan användas för en rad skäl. De är oftast används för att diagnostisera brutna ben, ur led leder och frakturer. De kan också användas för att vägleda ortopedisk kirurgi. Röntgenstrålning kan diagnos villkor, såsom artrit och onormal tillväxt ben, och lokalisera främmande föremål i kroppen. De används av tandläkare för att producera bilder av tänder och diagnostisera parodontit.

Begränsad Strålning

Enligt radiologiska Society of North America, den mängd strålning som alstras av en X-ray är mycket liten. Måttenheten för en effektiv stråldos är millisievert (mSv). Mängden strålning som alstras av en röntgenbild av en extremitet är 0,001 mSv, vilket motsvarar den mängd strålning en vanlig människa utsätts för under en dag av bakgrundsstrålningen. Dessutom är ingen strålning i kroppen efter att bilden har tagits, till skillnad från andra röntgenundersökningar. Med andra röntgenundersökningar, är radioaktivt preparat injiceras i kroppen och kan finnas kvar i kroppen under en tid. Det finns heller inga biverkningar av röntgenstrålning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.