hjälpmedel för barn med cp

Hjälpmedel enheter inkluderar ett brett utbud av verktyg och utrustning. Barn med cerebral pares kan dra nytta av särskilda enheter som stöd dem att äta, gå och prata. Eftersom cerebral pares påverkar nervsystemet, kan hjälpmedel vara allt från speciella skedar till högteknologiska kommunikationsutrustning

Bedömning

Gross och fin motorik med cerebral pares kan bestämmas genom utvärderingar av medicinsk och pedagogisk personal. Bedömningar kan avgöra vilken typ av utrustning och lämplig stöder för kommunikation, rörlighet och personlig hälsa och hygien behov.

Mobilitet

barn kan kräva rullstolar, åskådare och särskilda stolar i sina miljöer. Utrustning justeringar och underhåll av delar och switchar behövs för att garantera säkerheten. Som barn utvecklar styrka, kan en automatiserad rullstol med lämplig switch ger oberoende.

Hälsa och Hygien

Barn med särskilda behov också kan kräva speciella toalettstolar att tillgodose deras fysiska behov. Vadderade områden och hanterar nära toalett, handfat och badkar ge ytterligare säkerhetsfunktioner. Särskilda duschmunstycken som är löstagbara ger lättare tillgång för dem hjälpa till med hygien och sjukvård.

Kommunikation

Meddelande enheter kan vara så enkelt som bilder och switchar. Växlar görs i alla former och storlekar för att matcha styrkan i barnet. Vissa switchar kan användas av handen, andra av foten, knäet eller huvud. Enheter kan också vara så komplicerat som en pekskärm eller bärbar dator.

Äta Verktyg

Arbetsterapeuter bedöma behoven av lämpliga redskap för att utveckla självständighet med att äta. Storlekar och former av redskap, samt hängslen, varierar för att passa den rörelseomfång ett barn kan utföra medan utfodring själva. Rätter finns även att hjälpa till i ösa mat. Olika cuper och flexibilitet sugrör finns enligt de suger och smuttar förmåga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.