hur man handskas med hörselnedsättning

Hörsel är en lyx som vi tar för givet tills vi börjar att förlora den. Hörselnedsättning kan inte vändas. Kronisk exponering för höga ljud tros vara den främsta orsaken till hörselnedsättning. Ytterligare en faktor är öronvax blockering som minskar ljudet som du hör. Här är några tips som du kan vidta för att förhindra eller hålla i schack hörselnedsättning så länge du kan
en
Här är några tecken symtom som hörselnedsättning kan omfatta: dova ljud, svårigheter att förstå ord, vrida upp volymen på TV eller radio , drar sig ur samtal är bara några. Om du märker någon av dessa du kan överväga att se din läkare.
2.
Här är några saker som kan orsaka hörselskador. Öronvax blockering hindrar ledning av ljud. Öronvax blockering händer bland alla åldrar. Det är en enkel fix. Se din läkare och de kommer att rensa ut vaxet. Aging långvarig exponering för starkt buller orsakat en skada på innerörat. Hörselnedsättning kan också orsakas av en öroninfektion. Att avgöra vilken som är din sak du kommer att behöva uppsöka läkare.
3.
Hörselnedsättning kan påverka din livskvalitet. Vissa personer utvecklar depression och ångest. Om du har hörselnedsättning Du behöver inte leva med det. Se din läkare. Hörapparater kan placeras och du kommer bli förvånad över vilken skillnad det de kommer att göra. Du kommer att få större självförtroende, ett bättre totalt syn på livet. Det finns ingen anledning till varför någon har att leva med hörselnedsättning.
4.
För att testa om hörselnedsättning din läkare kan göra allmän screening. En är med svarvning gafflar som kan avgöra om det finns skador på mellanörat eller om det finns skador på sensorerna eller nerver i din mellanörat. Det finns också en audiometer. Detta anses vara ett mer noggrant test. Det görs med hörlurar och upprepa olika toner vid olika decibelnivåer. De är enkla och smärtfria.
5.
Kom ihåg att om du har hörselnedsättning finns det hjälp att få. Ta bort vaxet blockering om det behövs. Hörapparater kan förskrivas. Det finns ingen anledning att gå utan den vackra ljuden av liv omkring dig. Se din läkare idag!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.