hur man ska behandla ett öga stye

Ett öga stye kan vara både smärtsam och irriterande. De förekommer när en ögonfrans follikeln blir inflammerad-oftast på grund av infektion med Staph bakterier. De orsakar vanligtvis säljer, rodnad och ömhet-att inte tala om de inte ser bra ut. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för få dem att försvinna snabbare. Här är hur man ska behandla ett öga stye
1.
Applicera varma kompresser.

Varma kompresser hjälpa till att dränera vätska från ett öga stye så det ska läka snabbare . Blöt en ren trasa i varmt vatten och placera den över stye. Lämna det på i femton minuter-och upprepa fyra gånger om dagen. Tvätta disktrasa efter varje användning så att infektionen spridas till andra.
2.
Vill krama inte ett öga stye.

Motstå frestelsen att klämma en stye . Detta kan orsaka infektionen sprida sig till huden runt ögonen och det kommer inte hjälpa den att läka fortare. Vidröra den med händerna så lite som möjligt. Om du råkar röra vid den, tvätta händerna direkt för att minska risken för spridning.
3.
Om inte förbättrats inom tre till fyra dagar, träffa en läkare.

Om ett öga stye inte förbättrats under tre eller fyra dagar, träffa en läkare. Passform orsakas ofta av en stafylokockbakterier, så de svarar bra på antibiotika. De flesta läkare kommer att förskriva en sulfa antibiotika för att behandla ögat passform som inte svarar på varma kompresser ensam. I svåra fall där smittan har spridit sig till omgivande hud, ett antibiotikum kan behövas.
4.
Practice förebyggande.

När ett öga stye har borta, ta några åtgärder för att förhindra dem i framtiden. För att förhindra en stye, tvätta handdukar efter att ha använt dem och praktik ofta tvätta händerna. Dessa två vanor kommer att gå långt till att hålla framtida passform i schack.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.