hur man ska behandla lindriga Gerd

GERD är en förkortning av gastroesofageal refluxsjukdom, ett vanligt tillstånd där livsmedel flödar tillbaka in i matstrupen eftersom luckan som skiljer matstrupen från magsäcken inte sluter tätt nog. Detta leder till symtom som halsbränna och en sur smak i munnen. Det kan även orsaka bröstsmärtor som härmar en hjärtattack. Mediciner kan behövas för att behandla detta problem, men om symptomen är lindriga livsstilsförändringar kan vara effektivt. Så här behandla lindrig GERD
1.
Sluta röka.

Rökning är dåligt för l, men det är också dåligt för magen och matstrupe. Nikotinet i cigaretterna gör att luckan mellan matstrupen och magsäcken att slappna av vilket förvärrar symtomen på refluxsjukdom. För att behandla lindrig GERD, vanan.
2.
Undvika alkohol.

Alkohol orsakar matstrupen-magsäcken flik för att koppla av som orsakar försämring av refluxsymtom. Det stimulerar också produktionen av magsyra vilket kan leda till halsbränna.
3.
Hålla sig borta från fel mat.

Som nikotin och alkohol, vissa livsmedel utgör esofagus-magen flik slappna av. Dessa inkluderar choklad, tomater, tomatsås, apelsiner, kaffe, te, och kryddstark mat. Ät mindre måltider och undvika att äta för mycket för att behandla lindrig GERD. Håll en matdagbok och se vad symptom orsakar reflux och halsbränna att förvärras.
4.
Ner i vikt.

Människor som är överviktiga har mer problem med GERD eftersom det orsakar tryck i buken för att öka vilket leder till bakåt rörelse av magsyra i matstrupen. Gör en insats för att förlora överflödiga kilon.
5.
Höj huvudet i sängen.

Ligg inte ner inom tre timmar för att äta en måltid och när du gör, lyfta huvudet sex inches att minska trycket på esofagus luckan
6
inte bär konstriktiv Kläder

åtsittande kläder. . . -särskilt snäva byxor-sätter press på bukhålan vilket förvärrar reflux. Håll dina kläder löst och bekvämt.

Tips och varningar


 • alltid träffa en läkare för en ordentlig diagnos eftersom andra förhållanden, till exempel sjukdomar i gallblåsan kan ge liknande symptom. Om dina symtom inte förbättras, kan du behöva receptbelagda mediciner.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.