hur man väljer ljuslådor

Seasonal Affective Disorder, förkortat SAD, orsakar depression under vintermånaderna i de påverkas av detta tillstånd. Patienter kan försöka ljusterapi att hjälpa till med sin depression under vintern. Ljusterapi är det praxis att lysa ett ljus tänkt att efterlikna solljus mot person under en viss tid varje dag. De som är intresserade av att prova ljusterapi kan köpa en ljuslåda att använda i sina hem. Välj rätt rutan säkerställer att patienten kan tala om huruvida ljusterapi hjälper lindra sin depression.
1.
Kontrollera ljuslåda förpackning och se det står i rutan kan användas för att behandla SAD. En box som utformats speciellt för att behandla denna sjukdom kommer att ge dig de bästa resultaten i motsats till en generisk ljuslåda.
2.
Kolla hur långt ljuset kan färdas från lådan. Enligt Mayo Clinic, är en stödnivå på 10. 000 lux föredra, men många ljuslådor kan bara skapa denna intensitet när du står direkt bredvid. Vill du ha en box som kan projicera ljus längre än så. Du bör också se till att rutan filter UV-ljus, som skadar huden. Äldre rutor får inte filtrera bort skadliga UV-strålar.
3.
Välj en ljuslåda som passar din storlek och behov stil. Du vill ha en som passar i det område där du kommer att använda den och en som du kan placera på lämpligt så att ljuset skiner på dig. Vissa ljuslådor ser ut som upprätt lampor, medan andra är små och rektangulära. Om du planerar att flytta ljuslådan runt, se till att den är bärbar och du kan lyfta den.
4.
Överväg att köpa en ljuslåda som använder LED-belysning. Lysdioder är mer energieffektiva, producera mindre värme och är lättare än standard ljus. Några LED-lampor kan också avge blått ljus, som kan öka lådans effektivitet, säger Mayo Clinic.
5.
Kontrollera om ytterligare funktioner du kan njuta av. Några ljuslådor kommer med en klocka eller spår för att hänga den på en vägg. Du bör välja de funktioner du vill ha på en lämplig modell som passar din budget.
6.
Betrakta prisklass du är villig att spendera. Om du aldrig har provat ljusterapi eller använt en ljuslåda, kanske du vill ha en billigare modell tills du ser om det kommer att hjälpa dig. Som av 2010, mindre ljuslådor kosta från $ 150 till $ 200, medan större, stående ljuslådor sträcker sig från $ 200 till $ 300. Vissa modeller med extra funktioner kan kosta allt från $ 300 till $ 500.

Tips och varningar


 • Tala med din läkare eller terapeut om hur du använder en ljusterapi låda och få hans godkännande innan de köper en. Han kan också ge dig råd om pålitliga ställen att köpa en. Det är viktigt att köpa från en pålitlig källa att säkerställa ljuslåda fungerar och är upp till säkerhetskrav.
 • För att minska risken för att skada din näthinna, inte ser direkt in i ljuskällan i någon ljusterapi låda.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.