livsmedel som orsakar struvit kristaller

Struvite kristaller är en formation som uppstår när urinblåsan passagen är helt eller delvis blockerad. Oftare än inte uppstår den här typen av blockering i hundar och katter. På grund av den större övergången från våt till torr mat och till ett mer alkaliskt (basiskt pH) sällskapsdjur diet, har dessa problem med urinblåsan ökat i antal. Det finns flera livsmedel som du kan undvika att ge till ditt husdjur för att minska bildningen av struvit kristaller.

torrfoder

Torra livsmedel kan vara särskilt struvit bildas i katter. Detta kan spåras tillbaka till utvecklingen av katter, som ofta förekom i torra områden där katter huvudsakliga intaget var vatten från att äta sitt byte. Som ett resultat utvecklats katter att dricka mycket lite vatten. Genom att mata dem torrfoder får katter att sluta med ideala inre förutsättningar för bildandet av struvit kristaller. Med våta livsmedel som har något utspädd med vatten och placera många vattenskålar och fontäner runt huset kan bidra till att minska dessa kristaller.

Korn

Korn var första gången tagits i foder för sällskapsdjur inte ur en hälsomässig fördel till husdjur utan som en service till ägare. Katter och hundar brukar de inte kärnor väl, och ibland kan de inte behandla alls. Kolhydrater som spannmål tenderar att ha ett högre (mer alkaliskt) pH vilket är en mycket bättre villkor för struvit kristaller att växa i. Många torrfoder innehåller dessa kärnor, vilket leder till dubbla problemet med brist på fukt och alkaliskt pH. Leta efter kornfria sällskapsdjur med större mängder protein.

Alkaliska Foods

Det finns andra livsmedel, som säd, som ger en pH miljö som gynnar tillväxten av struvit kristaller. Några av dessa livsmedel innehålla broccoli, bönor, hirs, potatis, pumpa, honung, vinäger nondistilled, squash, äpplen, bananer och vitkål. Dessa livsmedel är mycket hälsosamt för människor, men de kan vara skadliga för dina husdjur.

Bearbetade livsmedel

Andra problematiska livsmedel är personer med konserveringsmedel, färgämnen och substitut kött. Dessa kan finnas i vissa typer av våta och torra livsmedel och kan leda till en störning av ditt husdjur interna pH. Vissa sällskapsdjur omfatta även ammoniumklorid i stället för kvalitet protein i ett försök att göra maten surare. Det bästa alternativet till denna låga kvalitet livsmedel är att mata dina husdjur ekologiska våta foder till sällskapsdjur som inte har dessa konserveringsmedel eller kemikalier i dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.