mag hälsoproblem

Eftersom de nationella matsmältningssjukdomar Information Clearinghouse (NDDIC) förklarar, uppstår matsmältningen när kroppen bryter ner den mat och dryck du konsumerar i mindre näringsämnen. Kroppen använder dessa näringsämnen för att växa och ge näring celler och producera energi. Ibland är denna process spårade ur. Ett brett utbud av matsmältningsproblem kan uppstå, de flesta som inte är allvarliga

Funktion

matsmältningen börjar i munnen. När vi tuggar maten, processen påbörjas. Resten av mag-tarmkanalen består av matstrupe, magsäck, tunntarm, tjocktarm (kallas även tjocktarmen), ändtarmen och anus, enligt NDDIC. I resan från munnen till anus, mat och dryck, blandat med en cocktail av magsafter, är ytterligare indelad i användbar form. Efter Näringen tas upp av kroppen, resten överförs till kolon som avfall och senare evakueras via avföring, noterar NDDIC.

typer av problem

Matsmältningsbesvär allt från mindre irritationsmoment (t. ex. mild gas) till måttlig till allvarlig oro (t. ex. ofta får halsbränna) för betydande, liv-förändra förhållanden, t. ex. inflammatoriska tarmsjukdomar (IBDs ). Symtom mellan olika störningar eller skador är ofta likartade, vilket gör läkarvård krävs i vissa fall för att utesluta allvarliga frågor

vanligaste syndarna

Enligt Mayo Clinic, matsmältningsbesvär -. Eller en orolig mage-är en uppsättning av symtom som påverkar mag-tarmkanalen. Uppkördhet, rapningar och illamående är vanliga med matsmältningsbesvär. Mayo läkarna konstatera att vissa livsmedel och drycker, såsom choklad, kryddstark mat och kaffe, liksom rökning och stress kan utlösa matsmältningsbesvär. Gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) påverkan mer än 60 miljoner amerikaner under 2010, uppskattar Ohio State University (OSU) Medical Center. GERD aktier symtom liknande matsmältningsbesvär. Den är märkt med täta halsbränna och en back-up av magsyra i matstrupen. Behandling för matsmältningsbesvär och GERD innebär normalt att undvika utlösande livsmedel och ta över receptfria läkemedel.

magsår, medan allmänt trott att föras på av livsmedel och stress, har en helt annan sak. Den NDDIC förklarar att även sår kan förvärras av mat och stress, är orsaken oftast en bakterier, så kallade Helicobacter pylori (H. pylori). Även om det inte orsakar magsår i de flesta människor, är de bakterier som finns i 20 procent av amerikanerna under 40 års ålder och mer än hälften av dem över 60. Antibiotika försvinner vanligtvis en H. pylori-infektion, återställa mag förstånd.

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome (IBS) är en vanlig mag problem som, rapporter Mayo Clinic experter, är en diagnos av utslagning. När andra orsaker till symtomen uteslutas, är IBS ofta problemet. IBS kännetecknas av en litania av mag-frågor, oftast diarré och förstoppning. Vissa lider av IBS erfarenhet både på ett växelvis. IBS inte leder till mer allvarliga tillstånd, såsom koloncancer. Det är ofta orsakad av utlösande livsmedel och stress (som med matsmältningsbesvär). IBS är oftast behandlas med livsstilsförändringar, inklusive att undvika vissa livsmedel, hantera stress, gå ner i vikt och få massor av motion.

Inflammatoriska tarmsjukdomar

En mer allvarlig grupp matsmältningsproblem kallas inflammatoriska tarmsjukdomar (IBDs) . Ulcerös kolit och Crohns sjukdom är de två vanligaste IBDs noterar American Gastroenterologiska Association (AGA). Båda krämpor innebär inflammation av slemhinnor i tarmarna. Båda präglas av perioder av remission och återfall. Den AGA förklarar att symptomen för varje är liknande, inklusive buksmärta, viktminskning och rektal blödning. Orsakerna till varje är okänd, men IBD är tänkt att köras i familjer. Behandlingen inkluderar kost ändringar, medicin och i vissa fall, kirurgi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.