militära krav med astma

Om du hoppas på att värva i det militära och har fått diagnosen villkoren för kronisk astma, inklusive reaktiv luftvägssjukdom, ansträngningsutlöst bronkospasm eller astmatisk bronkit, kommer du att diskvalificeras från att gå. Om du har en mild form av astma, kommer att granska läkare att fastställa om villkoret utgör en risk för dig och dem du servera med. Ytterligare tester kan beställas för att fastställa graden av ditt tillstånd. En medicinsk militära undantag kan också vara ett alternativ.

Standards

Astma kan orsaka en plötslig täthet i bröstet och inflammation, som begränsa luftvägarna och orsakar en kedjereaktion av väsande andning, hosta och andnöd eller förlust av andetag den utsträckning att det blir livshotande. Den militära hälsokrav säger att om du har kronisk astma och har haft det under större delen av ditt liv, då du kommer att diskvalificeras från att gå. Dessa normer är tydliga och noga.

Process

Processen för värvning och medicinska status beslutsamhet börjar rekryteraren kontor. En individ fyller i medicinsk prescreening formen, som sänds av rekryteraren till den militära Entré Processing Command (MEPS), då ett möte är gjord för en läkarundersökning. En MEPS läkare recensioner form och avgör om det finns några potentiella medicinska problem som kan hindra värvning. Du kan behöva ta med en kopia av din journal till din fysisk undersökning.

Resultat och protokoll

Läkaren kommer att se över din fysiska utredningsresultat och medicinska journaler huvudsak försöker avgöra om du har en kronisk eller akut sjukdom. Om diagnosen astma är inte entydiga, kan sedan ytterligare utvärderingar beställas, t. ex. en lungfunktion test som kommer att bestämma omfattningen av ditt tillstånd och om fortsatt medicinsk behandling är nödvändig. Om du har diskvalificerat utan en definitiv diagnos, kan du ansöka om en militär medicinsk undantag.

Medicinsk Waiver

Den militära hälsokrav beskrivs skälen för remiss till en militär utvärdering styrelsen och hur en sekundär bedömning av ditt ärende sker. Baserat på resultaten från ytterligare tester kommer styrelsen att avgöra om graden av astma kommer att hindra dig från att göra grundutbildning och löpande service, och huruvida det kommer att skapa ett onödigt lidande eller fara för dig eller andra särskilt i en stridssituation, huvudsakligen avgöra om ditt tillstånd är kroniskt eller akut.

Diagnostik Bestämning

Medical Review Board kommer att beställa en Methacholine provokationstest (MCT) för att avgöra om du har astma, och i vilken utsträckning. En andningsterapeut kommer att ge MCT, även kallat en bronchoprovocation utmaning, och kommer att be dig att andas i metakolin. Efter några minuter kommer hon be dig att andas i ett rör kopplad till en maskin som registrerar din forcerad exspiratorisk volym (FEV1). Om det sjunker kraftigt, är det en bra indikation på att du har någon form eller reaktiv luftvägssjukdom eller astma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.