mögel och hudsjukdomar

De negativa effekterna av mögel på människors hälsa omfattar ett brett spektrum av symptom och sjukdomar. I många fall reaktionerna är allergisk karaktär och spegel vanligaste bakteriella eller svampinfektioner villkor. Detta kan vara särskilt sant för mögel och hudsjukdomar, och det finns en mängd olika behandlingsmetoder för de typer av reaktioner människor måste mögelsporer och inre angrepp av mögel

Mild Hud

En av de vanligaste och igenkännlig hudreaktioner att mögel är känt som fotsvamp. Detta problem har tagits upp i årtionden, och många produkter tillgängliga som är effektiva behandlingar för mild och sällan utbrott av detta problem. Dermatit är en annan mild form av mögel reaktion. Många kontrakt en form av eksem från vardagliga aktiviteter, samt från inomhus fukt som blir resultatet av luftläckage i byggnader.

Aspekter av giftigt mögel

Alla formar sig kan orsaka biologiska reaktioner hos människor och djur. Detta kan ske i form av hudutslag och hudsjukdomar som sträcker sig från lätt till svår. De delar av mögel som är de farligaste kallas mykotoxiner. Dessa giftiga faktorer kan leda till mycket allvarliga hudsjukdomar. Människor som har allvarliga reaktioner av giftigt mögel kan även utveckla lupus och cancer i vissa fall. Exempel på giftiga mögel typer är Cladosporium, Aspergillus fumigatus och stachybotrys.

Gemensamma hudsjukdomar från Mold

Många människor uppvisar symptom på hudreaktioner att mögel som inte anses vara särskilt allvarliga. Ett vanligt tema i många hudsjukdomar som orsakas av mögel är fukt, som i fall av fotsvamp. Svett som en form av kontinuerlig fukt som kan utvecklas till ett kroniskt problem när mögel är närvarande. Detta gäller särskilt i områden med överdriven svettning, såsom armhålor och fötter, som ofta är täckta med kläder. Resulterande reaktioner omfattar irritation, rodnad, flagnande hud och utslag.

Nagelsvamp

Många människor lider av nagelsvamp i tår och fingrar. Svamp är nära besläktad med mögel i karaktär, och de resulterande symptomen liknar andra hudbesvär följd av mögel. Även om svampen vanligen orsakar de största problemen i naglarna, kommer den underliggande huden blir drabbade. Detta kan bli en kronisk situation om inte anti-svamp-behandling används regelbundet tills tillståndet försvinner.

Regional Mold

Särskilda geologiska områden kan utgöra en unik mögelproblem i samband med hudsjukdomar. Ett exempel är det tillstånd som kallas "Valley Fever", mer korrekt kallat koccidioidomykos. Det kausala element av dessa hudreaktioner är en typ av svamp som finns oftast i torrare områden med mark som är hög i salthalt. Prevalensen av denna typ av hudsjukdom är vanligast i sydvästra USA och Mexiko. Även om de flesta fallen är godartade natur, kan detta villkor bli dödlig om den invaderar kroppens olika interna systemen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.