nackdelar med röntgen

En X-ray är en typ av elektromagnetisk strålning. De strålar används främst inom den medicinska sektorn att iaktta insidan av en del av kroppen som inte syns normalt. En X-ray hjälper dig att identifiera förekomst av många saker, från sjuka celler till ben till muskler. Partiklar från en röntgenapparat som kallas fotoner, är inriktade på den mänskliga kroppen, där de kan spela in bilder, bilderna analyseras sedan av läkare.

Begränsningar på bilder

Ian K. Robinson och Jianwei Miao fram information om dessa begränsningar av X-ray-tekniken i en vetenskaplig artikel med rubriken "tredimensionell Coherent Röntgendiffraktion Mikroskopi" i mars 2003 upplagan av material Research Society. Robinson och Miao visade att en X-ray inte kan erbjuda verkliga rymden bilder. En X-ray är fortfarande en metod som föredras i medicinsk vetenskap för att undersöka många av innehållet i den mänskliga kroppen, men de bilder som den erbjuder är alla platta och endimensionella. Detta är en svår belastning när det används i medicinsk vetenskap, eftersom även efter det att läkaren tar röntgenbilder, är det möjligt att han fortfarande kommer att vara ovetande om många aspekter av problemet. Till exempel kan en röntgenundersökning visar den exakta platsen för ett sår t. ex. en fraktur, men kan det inte ge någon information i djupet av såret, vilket ofta är kritisk komponent för bedömning

säkerhet En annan vetenskapliga verk med titeln "National Research Council (USA). Kommittén om översyn av befintliga och potentiella Standoff sprängämnesdetektion teknik" i Science år 2004 diskuterar nackdelarna med röntgenstrålning som en säkerhetsapparat. Röntgenstrålning används i vissa inställningar, som exempelvis flygplatser, för att upptäcka sprängämnen. De största nackdelen med detta system är att när den används på platser som flygplatser, är det X-ray maskinen långt ifrån perfekt. Det är fortfarande möjligt för vissa explosiva material att gå obemärkt förbi, och X-ray maskinen kan inte tillförlitligt skilja mellan organiska och oorganiska material som den kontrollerar.

Förstörelsen av friska celler

På webbplatsen för det nationella Njure och urologiska sjukdomar Information Clearinghouse, som är baserat i Bethesda, Maryland, har också uppgifter om skador som orsakats av röntgenstrålning. Enligt NKUDIC har röntgenbilder joniserande material i dem. Detta innebär att när en person genomgår en röntgenundersökning, minst ett par friska celler kommer att förstöras i processen. Som ett resultat av farorna med att förstöra friska celler, har gravida kvinnor avråds från att genomgå röntgenstrålning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.