tecken och symtom på njure förkalkning

Kidney förkalkning, mer känd som njursten, är ett tillstånd där njurarna bildar små, hårt insättningar. Dessa "stenar" utgörs av syra och mineralsalter, och ser ut som små stenar. De bildar ett antal skäl-ofta när urinen starkt blir koncentrerad och mineraler kan kristalliseras. Njursten kan orsaka extrem rygg och sida smärta, även om de sällan orsaka permanenta skador.

Smärta

Som njursten flytta in i röret som förbinder urinblåsan och njurarna-urinledaren-de kan orsaka betydande smärta. Detta är oftast placerad i sidan och tillbaka, under revbenen, men det kan sprida sig till ljumsken och nedre delen av buken. Vissa människor upplever smärta bara när man kissar, men andra kan uppleva det hela tiden. Om smärtan blir för svår för dig att sitta still, åtföljs av en feber, eller gör du illamående, se en läkare.

Urin symptom

Kidney förkalkning orsakar också urin symptom. Förutom smärta vid urinering, kan personer som lider av njursten se brun, rosa eller röd urin, som orsakas av irritation av urinledaren, och känner en ihållande och stark behov av att urinera. Detta uppmana får inte åtföljas av faktiska urin. Trycket av njursten inne i urinledaren skapar en falsk känsla av fullkomlighet i urinblåsan. Vissa människor kan ha minskat urin eller ingen urin alls.

Fever

Njursten själva inte kan orsaka permanenta skador trots svår smärta som följer med dem. Om en infektion uppstår tillsammans med njure förkalkning, dock kan du uppleva en feber eller frossa. Detta tyder på ett allvarligt problem, och innebär att du ska träffa en läkare omedelbart. Drick mycket vätska, speciellt under dagen, och använda antibiotikabehandling som rekommenderas av din läkare.

Uremi

Kidney förkalkning kommer ofta från att äta stora mängder av kalcium-rika livsmedel men kan också vara en bieffekt av kronisk njursvikt. I allvarliga fall kan detta njurproblem orsaka uremi-en ökning av avfallsprodukter i blodet. Uremi kännetecknas av illamående och kräkningar, trötthet, förvirring och även kramper. Om något av dessa symtom åtfölja andra symptom njursten, se en läkare omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.