tidningspapper bläck allergi

Tidning bläck är en mindre förtret för de flesta människor, som mest föranledde behovet av att tvätta händerna efter hantering av papperet. För andra ämnet för att göra bläck som vanligen används för tidningspapper kan orsaka allergier, vanligtvis påverkar ögonen och huden

hudallergier

En reaktion från tidningen bläck kan vara en allergi mot kolofonium. Rosin --- den klibbiga saven som kommer från tallar och granar --- används i många ämnen, inklusive smink, lack och tidningen bläck. Allergiska reaktioner mot kolofonium, känd som kolofonium, kan orsaka akut allergisk kontaktdermatit, kliande hudåkomma.

Ögonallergier

Newspaper bläck kan också irritera ögonlocken. Allergi Astma and Immunology Society of Ontario fann ögonlocken har "mycket ömtålig och känslig hud" som är "mottagliga för många irriterande och allergener," inklusive tidningen bläck, husdammskvalster och kosmetika.

Astma

Allergiska reaktioner att kolofonium kan också orsaka eller förvärra astma.

Förebyggande

Det bästa sättet att undvika en allergisk reaktion mot tidningen bläck är att undvika det. Om du har allergiska reaktioner mot kolofonium, läsa ingrediensförteckningen på förpackningen innan du använder en produkt för att se om den innehåller kolofonium. Eller använd handskar eller skyddskläder. För att undvika irriterande ögonen efter att vidröra en tidning, tvätta händerna omedelbart efteråt med soppa och varmt vatten.

Behandling

Dermatologer kan behandla kontaktdermatit med krämer, aktuella eller orala steroider, aktuella eller muntliga antibiotika eller immunsuppressiva läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.