vad är bröstkorg spondylos?

Bröstkorg spondylos (disc degeneration) förekommer allmänt i äldre personer. Förträngning av skivorna mellan kotorna i bröst delen av ryggraden kommer att orsaka en rad symtom som stickningar, domningar och smärta till den mellersta delen

ryggraden

De 33 kotorna av den mänskliga ryggraden är staplade på varandra. Ryggraden är indelad i fem delar: hals-, bröst-, länd, sakral och svanskotan. Mellan varje kota vilar en skiva fylld med nucleus pulposus (en gel-liknande substans).

Bröstrygg

består av 12 kotor, stöder bröstkorg regionen bröstkorgen, revbenen och övre ryggen. Ansvarig för överkroppen stöd och rörelse, uthärdar bröst regionen ett enormt tryck.

Spondylosis

Benämns även som skiva degenerativ sjukdom kommer spondylos som en följd av anatomiska förändringar. Den anatomiska förändringar börjar oftast som en tår till annulus (yttre lagret av skivan) vilket resulterar i skivan dekompression.

Symtom

Symtom på bröstkorg spondylos kan innehålla diskbråck, degenerativa spondylolistes, stenos (förträngning i en tubulär struktur) och avses smärta. Behandlingen beror på ålder, svårighetsgrad kondition och presentation.

Effekter

bröstkorg spondylos orsakar beroende av varandra degenerativa förändringar i ryggraden. Som villkoret fortskrider kan spinal instabilitet och nervskador uppstå. Avancerad spondylos kan leda till förtjockning av spinal av ligament, främja dekompression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.