vad är en posterolateral fusion av ländryggen?

I posterolateral fusion i ländryggen, använder kirurgen en bentransplantation i kontakt, eller säkring, två eller flera kotor i ländryggen. Posterolateral hänvisar till baksidan och sida av ryggraden

Incision

I en posterolateral fusion i ländryggen gör kirurgen ett snitt i mittlinjen på nedre delen av ryggen.

Skörd Bone

Kirurgen vanligtvis får ben för bentransplantat från bäckenet, men bentransplantat substitut finns också.

Placering Bone

Kirurgen placerar sedan den skördade ben i posterolateral område av kotorna som smält genom att fästa transplantat till förlängning av ryggraden kallas tvärgående processer. Kirurgen placerar sedan ryggmuskulaturen över bentransplantat att skapa spänning som håller bentransplantat på plats.

Recovery

Efter posterolateral steloperation inträffar ryggradsfusion som bentransplantat växer och följer de tvärgående processerna . För att förbättra chanserna för en lyckad fusion inte röka eftersom nikotin är ett gift som kan förhindra att ben från fusing och undvika att böja, lyfta och vrida i tre månader efter operationen.

Överväganden

De flesta ryggrad fusioner kommer att vara avslutad inom tre månader och fortsätter att bli starkare på ett till två år, enligt Spine hälsa. Underlåtenhet att säkringen kan förekomma hos mellan 10 och 40 procent av fallen. Underlåtenhet högre för personer som har tidigare operation, är feta, röker, har mer än två kotor sammanväxta eller har fått strålbehandling för cancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.