Definitionen av tillbehör spinalnerver

Tillbehör spinal nerver eller spinal tillbehör nerver är äldre namn på kranial nerv nummer XI tillbehöret nerverna. Dessa nerver är unika bland de 12 kraniala nerverna i att de har både kranial och spinal ursprung för att ge muskeln innervation i nacke och rygg. Tillbehöret nerverna kombinera med vagusnerven lägre i ryggmärgen. Detta samarbete blandning av nervfibrer är där namnet tillbehöret nerven uppstår

ursprung Tillbehör Nerver

Varje kranial nerv har parats ihop och har en höger och vänster gren för varje sida av kroppen. Tillbehöret nerv har en kraniell filial ursprung i förlängda märgen och ryggmärgen gren som kommer från ryggmärgen i C1 till C5 hals-regionen.

Kraniell Branch Funktion

kraniepartiet grenen av tillbehör nerven härstammar direkt från hjärnan och kombinerar med fibrer från en annan kranial nerv, vagusnerven, kontrollera eller aktivera musklerna i struphuvudet, svalget och gommen. Den kraniala gren är den enda delen av tillbehöret mage att blanda med vagusnerven.

Spinal Branch Funktion

spinal gren börjar i ryggmärgen och kommer in i skallen genom den största öppningen i kraniet, foramen magnum. Därefter tillfälligt förenas med de kraniala gren och lämnar skallen genom samma öppning som stora halsvenen, våldsam attack foramen. Dessa grenar sedan upp i de olika grenarna nerven. Det spinal gren styr Sternocleidomastoideus och trapezius muskler, stora nacke och rygg muskler.

Skada Tillbehör Nerver

Resultatet av en skada på ett tillbehör nerv beror på svårighetsgrad. Om båda nerver är skadade eller om nerven är helt avskurna skadan är total. Om endast delvis skadats så finns det en chans till återhämtning.

Muskelförlamning

Eftersom trapezius och sternocleidomastoideus är de största musklerna som betjänas av tillbehör nerv, skada eller förlamning är tydligast i dessa två muskler. Men aktiverar kraniell gren innervates, vilket betyder eller kontroller, tuggmusklerna, tala och svälja. Så skador på kraniella filial kan ha en stor påverkan på en eller alla av dessa verksamheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.