EPSOMSALT & tånagelsvamp

Tånagelsvamp blir bara värre med tiden och ouppmärksamhet. Om tånagel områden blir smärtsamt, avlopp pus, och blir röda är det viktigt att gå till en läkare istället för att försöka lösa problemet själv. För mindre svåra fall finns det en livsmedelsbutik Åtgärd: magnesiumsulfat, annars känd som Epsom salter, är en metod för att hantera mindre onychomycosis utan att spendera pengar på recept eller läkare besök

Symtom

Symtom på tånagelsvamp är desamma, även för några olika typer av svamp. Den smittade områden visar tydliga förändringar i spiken, inklusive smula, bli spröda, med en gul missfärgning och matt ton, lossna eller gå loss, eller förtjockning. Den omgivande tå också kan bli inflammerad och svullen.

Förebyggande

Det enklaste sättet att förhindra fot svampen är att hålla fötterna torra och rena. Svampen som infekterar fötter och tånaglar bor i fuktiga, varma områden som offentlig duschrum, gym, eller swimmingpooler. Gå omkring i den miljön barfota med ett snitt på tå eller fot är ett snabbt sätt att få en svampinfektion. Flip-flops hjälpa till att hålla fötterna torra och skyddade från bakterier i dessa miljöer, och är särskilt lämpligt när det finns någon hud eller nagel skador på foten. Även med flip-flops, men kom ihåg att tvätta fötterna ordentligt efter att ha lämnat en fuktig eller offentlig miljö.
Människor
som svettas överdrivet, i synnerhet från deras fötter, är mer benägna att svampinfektioner i allmänhet. Använd öppen rejäla skor, eller byta strumpor ofta att hålla fötterna torra och rena. När fötterna blir våt, torka dem ordentligt.

Förberedelser

Innan den Epsom saltlösning, trim och fil de smittade tånaglar så långt du kan utan att orsaka obehag. Detta gör lösningen att arbeta effektivare och minskar risken för den infekterade nageln sprider sig till den växande frisk nagel.

Ta bort alla nagellack och inte återanvända förrän efter svampen är helt borta. Nagellack kan fälla svampen istället för att låta tårna till luften.

Hitta ett grunt behållare som rymmer varmvatten. Fyll den med vatten som är så varmt som möjligt utan att bränna huden. Varmvatten är effektivare än varmt eller ljummet vatten.

Blanda i en palmful eller upp till 3 /4 kopp EPSOMSALT i vattnet.

Använd

Sätt tårna i beredda lösningen i 10 till 20 minuter. Om vattnet är för varmt, doppa tårna i det en kort stund, sedan gnugga Epsom salt i dem och vänta tills vattnet är bekväm nog att suga.

För bästa resultat måste du upprepa hela förfarandet, inbegripet trimning och arkivering naglarna, varje gång Epsom lösningen används. Gör detta minst två gånger om dagen. Det kommer att ta flera veckor tills frisk nagel har helt ersatt den infekterade tånagel, kanske längre om infektionen är allvarlig.

Alternativ

En läkare kan ordinera en oral antimykotisk medicinering. Det finns också receptbelagda krämer som kan hjälpa döda svampen av, men alla dessa recept alternativ har risk för biverkningar. Over-the-counter krämer finns också att köpa i en livsmedelsbutik, men kostar mer än Epsom salter. I det absoluta värsta scenarier lösningen är att kirurgiskt ta bort spiken från foten för att förhindra ytterligare skador, men det bör endast göras på inrådan av en utbildad läkare eller sjuksköterska.

Varning

Det finns mer än en typ av svampinfektion. En läkare kan identifiera exakt stam och ordinera medicin för att ta av de mer allvarliga eller återkommande sådana. Om en infektion blir för svår kan det leda till komplikationer, såsom svamp på andra delar av kroppen, såsom naglar, permanenta skador på tånaglar eller hudinfektioner såsom paronyki.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.