Enterobacter cloacae symtom

Enterobacter cloacae är en opportunistisk typ av bakterier som orsakar sjukdom efter värdens immunsystem har försvagats av andra infektioner eller skador. Det kan orsaka en rad problem, inklusive hud, andningsvägar, och urinvägsinfektioner, septisk artrit, och inflammation i hjärtklaffarna. Bakterien finns i människors och djurs spillning, mark och vatten. Symtom på Enterobacter cloacae infektioner beror på personen och platsen för infektionen.

urin

Enterobacter cloacae infektioner som riktar sig mot blåsan och urinvägarna kan orsaka smärta eller ett obehagligt tryck. Många människor lider av en urinvägsinfektion med Enterobacter cloacae klaga på en frekvent behov av att urinera, smärta eller brännande medan urinera, och minskad urinflöde. I svåra fall kan infektionen gå till njurarna.

Andningsvägar

Denna bakterie kan också angripa luftvägarna och orsakar andningsproblem och lunginflammation. Patienter med andningsproblem Enterobacter cloacae lider av andfåddhet, gult slem (slem), feber och tung hosta. Intressant, lunginflammation av denna bakterie gör ofta patienter känner sig mindre sjuk än lunginflammation som orsakas av andra bakterier, men har en förvånansvärt hög dödlighet.

Hjärtat

Enterobacter cloacae kan också infektera insidan av hjärtklaffarna, eller endocardia, vilket orsakar nya hjärta mumlar, viktminskning, hosta och feber. Personer med denna typ av infektion känner oss väldigt trötta, särskilt när de utövar. De kan också ha blodig urin, och problem med otillräcklig blodcirkulation. Denna typ av infektion nästan alltid händer vid sidan av en befintlig hjärtsjukdom, som en skadad ventil eller blodpropp.

Septisk artrit

När Enterobacter cloacae kommer in i en gemensam, kan det ge en form av artrit. Detta är mest sannolikt att hända om bakterierna redan finns i blodet och transporteras till det gemensamma, eller om det kommer in i kroppen från en skada i närheten av leden. Symptomen är plötslig, och inkluderar svår smärta som bakterierna angripa gemensamma, svullnad, feber och frossa. Smärta kan verka sprida sig till närliggande områden. Det gemensamma kan vara varm och öm vid beröring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.