Tips för manliga kroppen vaxning

från 2005 Filmen "The 40-Year-Old Virgin" innehåller massor av komiskt smärtsamma scener, inget bättre än när filmens huvudperson har en tjock matta av brösthår bort i förberedelse för en dag. Visst, scenen är rolig, men det innehåller ett element av sanning. Vaxning, tänkte tidigare i strikt ett kvinnligt förfarande är ett populärt sätt för män att ta bort fula eller oönskat hår. Bara för att det är populärt, men betyder inte att det är enkelt.

Inte rakar

Låt håret i behandlingsområdet växa lite innan ditt besök. Denise Mann, en författare för hudvårdsserien råd resurs Dermadoctor, avråder män som söker avlägsna vax hår inte att raka behandlingsområdet under två veckor före ett möte. Kortare hår, säger hon, är mer smärtsamt och svårt att få bort. Om du har rakning, rekommenderar Waxing4Blokes, en australiensisk mäns personliga vård resurs, vilket gör att håret att växa till minst en halv cm innan du går för mötet.

Vara artig

Oavsett vilken del av kroppen du har vaxat, ta en dusch och skrubba dig noga innan du går till salong eller spa. Precis som tandläkare vill att folk ska borsta tänderna innan en kontroll och frisörer vill att folk ska tvätta håret innan det skärs, estheticians önskan en liknande åtgärd av respekt. De vill att deras klienter rena innan de utsätts för stora strängar på sin hud och hår.

Klä sig korrekt

Vaxning gör huden exponentiellt mer känsliga, så vad du bär till och från utnämningen kan ha en betydande effekt på hur mycket smärta du känner. Den australiska män personliga hygienprodukter resurs Waxing4Blokes rekommenderar att ha löst sittande bomullskläder. Åtsittande kläder eller grova tyger kan irritera nyligen hårlös hud.

Minimera din smärta

Ta över disk smärtstillande mediciner innan utnämningen, och ta en dos med dig. Dermadoctor författaren Denise Mann säger vaxning kan orsaka dina muskler att bita, och under hela utnämningen, som kan leda till stelhet och smärta. Om din hud brinner efter behandlingen, applicera vaselin eller aftershave.

Se en professionell

Gå till en professionell om du är ny på vaxning, eller om du har hår bort från en känslig området. Vaxning kräver teknik och skicklighet, och om du saknar dessa saker kommer du orsaka dig en massa smärta. För dem som vax hemma, varnar Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston mot vaxning över vårtor och mullvadar. Ingen ska vaxa bruten eller irriterad hud, enligt "Principer för Estetisk metoder", en instruktions text från Cengage Learning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.