Vad är rakhyvelsutslag på baksidan av halsen?

De flesta inåtväxta hårstrån kommer att förbättra inom tre till fyra veckor, enligt den amerikanska Osteopatisk College of Dermatology. Det bästa sättet att undvika inåtväxande hårstrån på baksidan av halsen är att låta håret växa fritt med minimal beskärning

Orsak

Hårborttagningsmetoderna såsom tweezing eller rakning kan få håret att kurvan och återinträda i huden och orsaka irritation. Detta orsakar rakhyvelsutslag på halsen.

Riskfaktorer

Enligt Mayo Clinic, är halsen en av de vanligaste platserna för män att få inåtväxta hårstrån. Människor med lockigt hår, som afroamerikaner och latinamerikaner har en ökad risk för inåtväxta hårstrån.

Symtom rakhyvelsutslag på halsen kan vara fylld med pus. Området kan vara smärtsamma eller klia.

Behandling

Hem behandlingar för ett inåtväxande hår på nacken inkluderar användning av en nål för att ta bort inåtväxande slutet av håret, tillämpar varma kompresser och med hydrokortison kräm och tredubbla antibiotisk salva. Vissa fall kräver receptbelagda behandlingar inklusive retinoida behandling, antibiotika eller kortikosteroider.

Varning

En inåtväxta hår kan orsaka en bakteriell infektion, mörkfärgning av huden och svår ärrbildning. Kontakta läkare om inåtväxta hår försämras eller inte förbättras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.