Vad är spännvidd stent som används för?

Spännvidd stent små metall enheter som används för att öppna tilltäppta artärer i en patients hjärna. Dessa enheter är självextraherande och bättre anpassade för användning i små artärer hjärna än andra typer av stent

Vingbredd Stent <.

Enligt University of Maryland Medical Center, ett vingspann stent är ett litet metall klätterställning som pressar plack på ena sidan av en hjärna artär, bidrar till att hålla artären öppen och tillåter blodet att flöda genom blodkärlet.

Igensatt Brain Artärer

Patienter med hjärnan artärer som är igensatta med plack har en ökad risk att utveckla en stroke som är handikappande och kan leda till döden.

Använd orsaker

Läkare får använda Vingbredd stent som ett alternativ för behandling av tilltäppta artärer hjärnan hos patienter som inte får adekvat hjälp från missbruksbehandling.

Förfarande

En läkare kommer att föra in en kateter i en övre ben artär och använda digitala röntgenbilder för att navigera till en blockerad artär i hjärnan. En angioplastik ballong används för att driva bort plack, distribuera Vingbredd stent och hålla blodkärlet öppet.

Andra Stent

Större stent har använts i större hjärta och kärl hals och är inte lämpliga för användning i mindre artärerna i hjärnan. Spännvidd stent är mindre och är bättre lämpade för böjda och ömtåliga hjärna artärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.