Vad kallar du sternotomi?

Sårdränering är ett resultat av en ökning av blodflödet som krävs för sår att läka. Dräneringen innehåller komponenter av blod och de fyra typerna är kända som serösa, BLOD-, serosanguineous eller purulent

serös

serös vätska är klar, vattnig vätska som separerar från blodet för att få nödvändiga näringsämnen som proteiner till stöd vävnaden i healing.

BLOD-

BLOD-dränering innehåller ett stort antal röda blodkroppar och har en tjockare, röd utseende.

Serosanguineous

Serosanguineous vätska, en semi-tjock rödaktig vätska, är den vanligaste typen av dränering hittats i en helande sår. Det är resultatet av de olika komponenterna i blodet separera från varandra när de försöker utföra sina olika funktioner som är nödvändiga för sårläkning.

Purulent

Tjock dränering som innehåller vita blodkroppar och bakterier kallas purulent. Denna typ av dränering har en lukt, varierar i färg som kan omfatta grå, gul eller grön, och är ett tecken på infektion. Det är ibland kallas "pus".

Varningsskyltar

Meddela din läkare om du får feber, en plötslig ökning av svullnad eller dränering eller purulent dränering. Underlåtenhet att behandla en infektion tidigt kan leda till vävnadsskador som kan kräva operation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.