Vilka är biverkningarna av imdur er?

Isosorbidmononitrat är ett läkemedel som används för att behandla kärlkramp. Det åstadkommer denna effekt genom att utvidga blodkärlen vilket i sin tur minskar blodtrycket hos en individ. Drogen säljs under ett antal olika namn. Till exempel i Storbritannien säljs den under namnen "Monosorb" eller "Chemydur. " Det brukar kallas Imdur ER. Imdur ER kan ha några betydande biverkningar av som användare bör vara medvetna.

Huvudvärk

Huvudvärk redovisas som ett vanligt problem med denna drog. I själva verket, enligt Stanford Wellsphere, upp till trettio procent av de individer som använder denna drog kommer att uppleva ett intensiv huvudvärk. I vissa fall är huvudvärk så intensiv att patienter har att dra sig ur behandlingen. Men dessa huvudvärk är en vanlig biverkning bara inom de första par behandlingsperioder. Som enskild fortsätter att använda Imdur ER, förekomst och intensitet av huvudvärk snabbt minska.

Sömnproblem och andra frågor

Stanford Wellsphere också rapporter om att Imdur har ett rykte om att vara störande för sömnen. Upp till sex procent av de personer som använder drogen har stört sömnen. Vidare upp till sex procent av individer rapporterar också gastrointestinala störningar. Dessutom individer verkar lida av hypotension (lågt blodtryck). Patienter som använder denna drog också rapportera biverkningar av aptit avbrott, med lite mer än två procent rapporterar dålig aptit. Något mer än en procent av de personer som använder drogen illamående rapporten. För vissa patienter, har orsakat drogen svår halsbränna också.

Allvarliga biverkningar

drogen kan leda till allvarliga biverkningar också. Till exempel rapporterar Stanford Wellsphere att drogen har varit känt för att orsaka intensiv kräkningar. I vissa fall har det orsakat takykardi, vilket är en puls som överstiger den normala nivån för en vilopuls och som kan vara extremt farlig. Slutligen har drogen varit ansluten till fall av yrsel och diarré. Det bör noteras att alla dessa mer extrema reaktioner är ovanliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.