funktionshinder och reumatoid artrit

Reumatoid artrit är en autoimmun sjukdom som orsakar svullnad och smärta i leder, feber, viktminskning och trötthet. Behandling, men inget botemedel finns. I svåra fall villkoret kan inaktivera människor

Social Security Disability Insurance

En person med reumatoid artrit kan berättiga till social trygghet. invaliditetsförsäkring (SSDI) om hans tillstånd orsakar betydande problem med mobilisering och finmotorik uppgifter, som att använda sina händer, eller avsevärt begränsar sin verksamhet eller dagliga eller social funktion. För att kvalificera måste en person ha arbetat ett visst belopp i det förflutna.

Kompletterande trygghetsförsäkring

Om en person inte uppfyller kraven för SSDI eftersom hon inte har arbetat tillräckligt i det förflutna, kan hon uppfyller kraven för kompletterande Säkerhet Försäkring (SSI). Hon måste uppfylla vissa inkomster riktlinjer för att kvalificera.

Staten Funktionshinder

Vissa stater har kortfristig arbetsoförmåga program som ger täckning för dem som inte kan arbeta på grund av reumatoid artrit. Människor är beroende ibland om statligt funktionshinder medan de väntar att få godkänt för Social Security Disability betalningar.

Short-Term invaliditetsförsäkring

kortfristig arbetsoförmåga försäkringar täcker vanligtvis människor som måste från arbetet under en kortare tid på grund av reumatoid artrit. Villkor varierar från politik till politik, dock.

Medicare och Medicaid

Om någon uppfyller kraven för SSDI, de också kommer att kvalificera sig för Medicare efter två år. Om någon kvalificerar för SSI, de förmodligen kommer att kvalificera för Medicaid. Medicare och Medicaid både omfattar behandling av reumatoid artrit, liksom andra villkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.