hur man behandlar osteoporos och vinn

Osteoporos är en minskning av benmassan och täthet med förlust av mineraler och protein komponenter. Symptomen för denna sjukdom är ryggsmärta, smärta vid viktbärande (T8 och nedan), kyfos, förlust av höjd, spontana frakturer och muskler spasmer
1.
Det finns många saker som kan leda upp till benskörhet. Detta är några exempel:
* Dålig kalciumabsorptionen: kalciumabsorptionen försämras med åldern
* Menopause
* Överskott godis
* Bristande motion
* laktasbrist
* Långvarig stress
* Alkoholism
* Graviditet, amning, menstruation, upprepade födslar
* Läkemedel, steroider, antibiotika
* Cushings syndrom
* Hyperparathyroidism
* Rökning
* sängliggande: brist på rörelse och glömska leder till atrofi

och många andra. Vi ska få in fler orsaker senare.

Bone är inte, som många tror, en oföränderlig material. I själva verket är var och en av kroppens ben ständigt omgjord. Ingen enskild ben fjäderben någonsin permanent. Osteoblastaktivitet och osteoklastceller ständigt lösa upp och reformera ben. l Dessutom ben fungerar som en reservoar av kalcium plus andra mineraler. När blodet av kalcium börjar falla, är kalcium mobiliseras från skelettet.
Kalcium behovet ökar med åldern på grund av flera faktorer, inklusive dålig matsmältning, avsaknad av tandproteser som resulterar i en förändrad kost (brist på gröna grönsaker) , saltsyra brist, brist på motion, och andra. Kalciumupptag är ganska ineffektivt, med upp till 70-80% utsöndras i tarmen. Denna andel är ännu större i fall av saltsyra saknar i digestionsvätska.
Tyvärr inte kalcium brist inte visa sig tidigt. Ofta det första tecknet på benskörhet är ett brutet ben, eller kan ses på en rutinmässig lungröntgen. Kalciumbrist kommer att visa sig på röntgen först efter 30% av benvävnaden förlorad!
2.
Många människor tror om de konsumerar tillräckligt med mjölk och ost som de kommer att förhindra kalciumbrist. Men tyvärr, kalcium absorption från dessa källor kan vara mycket dålig i fall av mejeriprodukter intolerans. En betydligt bättre källa till kalcium finns i råa gröna grönsaker som är höga i både kalcium och magnesium. Det är den allmänna bristen på råa grönsaker i kosten som predisponerar många människor till benskörhet. Kalcium till fosfor ranson är mycket mer gynnsam i grönsaker som i mjölk-eller köttprodukter.
En intressant notering på mjölk i förhållande till kalcium absorption är att laktos, socker i mjölk, har visat sig gynna kalciumabsorptionen i människor av nordeuropeiska beståndet. Dessa människor verkar ha en större mängd laktos, det enzym som behövs för att smälta mjölk. Detta verkar vara en överlevnadsfaktor i länder med liten exponering för sol.
Afrikanska bantuspråk kvinnor tar endast cirka 350 mg kalcium dagligen. De bär nio barn i genomsnitt som de amma vardera för 2 år, och de sällan (om någonsin) lider kalciumbrist eller osteoporos. Stenåldern människor inte konsumerar djur mjölk;! Men de hade stora, starka ben
Men vem du är eller var du är eller bor, bevisen pekar mot slutsatsen att dricka mjölk inte förebygga benskörhet.
3.
Förebyggande och behandling

Kosten bör ha ett överskott av gröna bladgrönsaker och adekvata proteinkällor, speciellt vegetariskt ursprung. En kött-fri kost är bäst, med massor av frukt, grönsaker, baljväxter, fullkornsprodukter (såsom brunt ris, korn och hirs), nötter groddar och bönor, och fermenterade livsmedel mejeriprodukter såsom kefir och yoghurt, kort sagt, en vegetarisk eller laktovegetarisk oraffinerad kost. Talking extra kalcium mat precis innan sängen är användbart. Sallader ska innehålla citronsaft eller äppelcidervinäger dressing att öka kalcium absorption. Tvärtemot vad många tror, mjölk och mjölkprodukter källor är inte en mycket bra källa till resorberbara kalcium och bör inte ökas i kosten. I själva verket kan vissa fall kräver reduktion av mejeri intag för att fastställa korrekt mineral balans och minska vävnad acidos.
4.
Sjukgymnastik

* Daglig br motion * Solning dagligen om möjligt
* Havsbad

terapeutiska medel
vitaminer och mineraler

* Chondroitin sulfate med MSM
* Zink ( för ben alkaliska fosfater) 25-50 mg 2x dagligen
* Magnesium: 2000 mg 2x dagligen
* Vitamin E: 4-100 IE dagligen
* D-vitamin: 4-100 mg dagligen
* Silica: att säkerställa en tillräcklig kollagensyntesen

mer vitaminer och mineraler för att inkludera är:

Vitamin B-komplex
Bor
C-vitamin
Koppar
Kalcium orotate eller kalciumlaktat, kalcium glucomate, kelaterade kalcium
Maganese
Osteoapatite
Pankreasenzymer
Saltsyra
Torsk lever br olja äppelcidervinäger, vatten och honung

Botanicals

Vallört
Hästsvans

tips och varningar


 • Tala med din läkare om denna information och komma med en plan för att hjälpa hjälpa dig att förebygga eller behandla osteoporos. Det spelar ingen träff 80% av kvinnorna och efter 30% av bentäthet är förlorat, så snälla ha något på plats innan det är för sent.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.