hur man får behandling för hepatit B

Hepatit B är en smittsam sjukdom i levern. Hepatit B kan få allvarliga hälsoeffekter. Hepatit B kan orsaka leversvikt, levercancer och skrumplever. Spädbarn bör få hepatit vaccin. Spädbarn och barn har en högre risk att utveckla hepatit. Orsaker till hepatit B kan från sexuell kontakt med en smittad partner, dela nålar, eller från en gravid mamma till ett barn. De som är gravid med hepatit, bör tala om för sin läkare.

Hepatit B smittar. Det kan gälla någon genom blod, sperma, eller kroppsvätskor. Hepatit B kan vara akut eller kronisk. Akut är mellan 3-6 månader att bli smittade. De med kronisk hepatit B vanligtvis inte har symtom, och de kan inte besegra viruset. Det finns en behandling som heter interferon för dem som har kronisk hepatit B. Kronisk hepatit B utvecklas vanligen hos barn och spädbarn.

Akut hepatit B symptom kan vara aptitlöshet, buksmärta, mörk urin, och svaghet. Ibland behöver man inte hepatit B behandling och symptom kan försvinna med ordentlig vila. Det är ändå bäst att söka läkare om du tycker att du har hepatit B-symtom
1
Ta Förebyggande av hepatit. . B Om du vet att du har hepatit B, inse att det är smittsamt. Du kan sprida den till andra. Undvik kontakt med andra. Du kan förhindra hepatit från att dela nålar. Även de som använder nålar (utanför från läkarbesök) är förmodligen narkomaner. Inte ägnar sig åt oskyddat sex, utan bevis din partner inte utför några sjukdomar. Undvik att dela bestick, eller drinkar med andra.
2.
Dricker grönt te. Dricka grönt te kan hjälpa bli av med ett virus. Denna antioxidant som kallas catechin kan bidra till att minska symtomen. Grönt te är rika på antioxidanter. Du vill få mer antioxidanter i din kost. Grönt te innehåller koffein, men inte det som finns i kaffe och läsk drycker.
3.
Stay hydratiserade. Får mycket vätska i kroppen. Drick vatten, inte alkohol och koffein drycker. Alkohol och koffein kan orsaka uttorkning. Drick 8-10 glas kallt vatten om dagen. Undvik en massa fet mat, och äta flytande livsmedel som kyckling nudelsoppa. Tomatsoppa är inte dåligt också.
4.
Få vitaminer i din kost. Du bör äta mat som innehåller en bra mängd vitaminer. En bra källa för vitaminer finns i frukt. Undvik frukter som är riktigt sura, dock. Sura frukter kan orsaka illamående och kräkningar. E-vitamin tillskott kan hjälpa till med hepatit. Vitamin E skyddar levern från skador, och studier tyder på dess hjälp. Vitamin E hjälper slåss av virus i levern.
5.
Använda växtbaserade läkemedel. Det finns några bra lösningar där ute, som kan hjälpa behandla hepatit B. Det finns ett supplement kallas hepatitone. Det innehåller fem örter, och hjälper till att upprätthålla en funktion hälsa lever. Mariatistel, även känd som silybum marianum har använts mer än 2. 000 år för leverproblem. Diskutera alla växtbaserade kompletterar med din läkare först.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.