hur man förebygger viral konjunktivit

Viral konjunktivit är ett vanligt ögonsjukdom som även är känt som "röda ögon". Rosa öga eller konjunktivit kan orsakas av antingen virus eller bakterier, men viral konjunktivit är vanligare. Den dåliga nyheten om viral konjunktivit är att det är mycket smittsam. Om du har haft det tidigare, här är hur man ska förhindra viral konjunktivit från att komma tillbaka
1.
Dela inte kosmetika.

Detta är ett snabbt sätt att sluta med ett fall av bakterier eller virus konjunktivit. De virus som orsakar viral konjunktivit kan hänga runt på kosmetiska applikatorer längre än du tror. Använd inte en väns kosmetika eller använder kosmetiska testare i varuhus.
2.
Tvätta händerna mer.

Människor som inte tvättar händerna ofta riskerar att överföra virus till sina ögon när de vid dem och gnugga dem. Tvätta händerna så ofta du kan under dagen.
3.
Dela inte badrum leveranser med familjemedlemmar.

Var försiktig med att dela handdukar och tvätta trasor med andra-speciellt om de är med ögonklåda, känslighet, eller rodnad. Du kan mycket snabbt sluta med ett fall av viral konjunktivit.
4.
Rengör linserna ordentligt.

Om du bär kontaktlinser, lära sig att rengöra dem på lämpligt sätt och gör det regelbundet. Detta kommer att minska risken för överföring av virus och bakterier i ögonen.
5.
Gnugga inte ögonen.

Om dina händer har utsatts för ett virus som orsakar konjunktivit på diskar eller ytor, kan du utveckla viral konjunktivit om du gnugga sig i ögonen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.