hur man kan ge omvårdnadsåtgärder av patienter med anorexia nervosa

Anorexia nervosa är en ätstörning där en person inte äter tillräckligt med mat. Detta leder till otillräcklig näring och viktnedgång. Det är ett psykologiskt problem där en person en snedvriden uppfattning om vad de ser ut. Sjuksköterskor tillhandahålla vissa insatser när de hanterar anorektiska patienter
1.
Bedöm anorektisk patient. Ta reda på vilka typer av mat han eller hon har ätit och i vilka mängder. Be familjemedlemmar och andra givare omsorg för att få en korrekt förståelse av dina patienter matvanor. Ta dina patienter vitala tecken, lyssna till sitt hjärta, lungor och tarmar och notera eventuella missljud. Därefter mäta hans längd och vikt och sedan leta efter tecken på blodiga uppkastningar och karies som kan vara ett tecken på påtvingad kräkningar. Ta reda på vad som driver dina patienter ätstörning för korrekt omvårdnadsåtgärder.
2.
Övervaka anorektiska patientens lab värden. Kolla hans albumin nivåer, om de är låga, kan det leda till vätska förändringar i kroppen. Kolla hans blodvärden. Han kan vara anemiska och har låg immunstatus på grund av lågt antal röda och vita blodkroppar. Elektrolyt nivåer bör kontrolleras och för väl fungerande hjärta.
3.
Etablera en förtroendefull relation med din patient. Hjälp patienten med anorexia nervosa utveckla en hälsosam kroppsuppfattning genom att uppmuntra honom eller henne att prata om sig själva och uppmuntra dem att söka rådgivning. Ge din patient med tillräckligt med vätska, små täta måltider och beröm när det finns bättre att äta och viktökning. Ge din patient möjligheter att medverka i sin vård.
4.
Lär patienten om goda kostvanor. Låt din patient vet vilken mat är bra för dem och olika sätt att införliva dem i sin kost. Låt dem veta vad svält gör med sina kroppar och de medicinska tillstånd som kan uppstå vid användning av farmaceutiska medel för att framkalla viktminskning. Var noga med att involvera familjen i deras vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.