hur man kan hantera ryggsmärtor

Mest ryggsmärta är orsakad av olyckor på vägen, på jobbet, eller i hemmet. Det kan också orsakas av vårdslös lyft, dålig hållning, en enkel snubbla, en plötslig twist, eller en inaktiv livsstil. Vissa människor kan vara mer benägna att ryggsmärtor. Dessa inkluderar medelålders män, kvinnor som har genomfört en dräktighet, och de som har en familjehistoria av ryggproblem. Vissa mediciner, såsom kortikosteroider som försvagar ben, kan orsaka ryggvärk. Nästan alla kommer att ha minst en omgång med ryggont under sin livstid.
1
Undvik långa perioder av vila i sängen inte särskilt uppmanas att göra det av din läkare. . . Sängläge kan orsaka muskler för att försvaga och faktiskt hindra läkning.
2.
Prova is. Ansök is till smärtan plats för upp till, men inte längre än tjugo minuter. Gör detta tre eller fyra gånger dagligen. Ice minskar smärta och svullnad.
3.
När svullnaden har lagt sig, prova värme. Ställ din värmedyna på lågt. Värme slappnar av musklerna och främjar läkning. Vissa människor tycker att omväxlande värme och behandlingar is är fördelaktigt.
4.
Underhåll, eller återvända till din vanliga rutin, så fort du kan. Anpassa vissa aktiviteter, om du måste.
5.
Om smärtan webbplatsen inte smärtsamt vid beröring, massage det försiktigt. Du kan göra det själv eller hitta en yrkesman som specialiserat sig på rygg frågor.
6.
Använd smärtstillande medel endast om det behövs. Over-the-counter mediciner kan vara tillräckligt för liten till måttlig ryggsmärta. Om inte, kontakta din läkare.
7.
Motion med måtta. Det innebär korta långsamma promenader, som du kan öka vid behov.
8.
Prova bäckenet lutar. Bäcken lutar sträcka ut nedre delen av ryggen och rör försiktigt i ryggraden. För att göra en bäcken luta, ligga platt på golvet med knäna böjda. Andas normalt, långsamt dra åt magmusklerna och tryck korsryggen ner till golvet. Fortsätt att andas normalt och hålla positionen i tio sekunder. Slappna av och upprepa tre gånger. Gör detta flera gånger dagligen.
9.
Undvik möjligheten för ryggsmärtor.
1. Behålla en normal vikt.
2. Sluta röka. Rökning fördröjer läkningsprocessen.
3. Gör regelbunden aerob övningar. Promenader, simning och cykling kommer att stärka din rygg och hålla musklerna starka.
4. Sov på ett företag eller medium fast madrass.
5. Stretch regelbundet för att vara flexibla.
6. Lyft på rätt sätt. Detta innebär att böja på knäna, greppa vikt och stå. Bär vikt tätt mot midjan eller bröstet. Lyft aldrig och tur med en rörelse.
7. Aldrig sitta under långa perioder. Rise, stretch, gå runt och sitta igen.

Tips och varningar


 • flesta smärtor i nedre delen av ryggen, eftersom detta är det område som bär de flesta av de vikten.
 • Om din smärta inte förbättras efter sjuttiotvå timmar, se din läkare omedelbart om bistånd och för att utesluta allvarligare problem.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.