kvinnor och hög testosteronnivå

Äggstockarna och binjurarna släppa naturligt små mängder av testosteron i blodet. Generellt testosteronnivåer topp när kvinnor i 20-årsåldern. Däremot kan höga nivåer av testosteron snabbt oönskad fysisk och emotionell biverkningar

Normal Testosteron hos kvinnor

Testosteron, en androgen ( manliga könshormonet) påverkar äggstockarnas funktion, benstyrka och eventuellt sexuellt beteende. Det anses att ha en effekt på libido, även om det inte finns några avgörande samförstånd.

menstruation och testosteron

överproduktion av testosteron kan förändra menstruationer, orsakar oegentligheter eller amenorré (missade perioder).

Fysiska symptom

Höga nivåer av testosteron också bidra till frontal skallighet, ökad kropp och ansiktshår, akne, ökad muskelmassa, en djupare röst och en förstorad klitoris.

klimakteriet och hormonbehandling

menopausala kvinnor upplever en nedgång i testosteronnivåerna, som kan korrelera med minskad libido. Substitutionsbehandling med testosteron kan förbättra den sexuella funktionen hos postmenopausala kvinnor. Men det rekommenderas inte för kvinnor med bröst-eller livmodercancer och kan öka risken för hjärt-och leversjukdom.

Polycystiskt ovariesyndrom

polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) drabbar 6% till 10% av premenopausala kvinnor och korrelerar med höga testosteronnivåer. PCOS är en endokrin sjukdom som påverkar fertiliteten, främjar fetma, akne och ökad hårväxt, och det bidrar till gallring hår och oregelbunden menstruation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.