produkter för dem som är allergiska mot mögel och dammkvalster

kvalster är en relativt vanlig insekt finns inom hem. Enligt Naturvårdsverket kan kvalster finns nästan överallt, från madrasser till överkast och kläder. Mögel finns både inomhus och utomhus. Både mögel och kvalster kan förvärra allergiska symptom och utlösa astmaanfall i astmatiker. Om du har allergier på grund av mögel och kvalster finns det produkter som kan hjälpa till lektion svårighetsgraden av allergi attacker.

Sängkläder

Använd allergen-blockerande täcker innesluta din madrasser och kuddar. Många allergen-blockerande täcker är gjorda av vinyl eller vattentäta tyger som är tätt vävda. Du kan också svepa din box fjädrar i plasthöljen att förhindra koloniseringen av dammkvalster. Tänk på att du fortfarande behöver för att rutinmässigt tvätta filtar, örngott och lakan för att minska kvalster kolonisering.

HEPA Filter

Installera ett HEPA-filter i din central luft enhet. Enligt Mayo Clinic, kan HEPA-filter hjälpa fångst mögelsporer och förhindra sporer från cirkulerar i ditt hem. Använd ett vakuum som innehåller en dubbel-lager-mikrofilter påse eller ett vakuum som är konstruerad med ett HEPA-filter, vilket kan bidra till att undanröja förekomsten av dammkvalster.

Avfuktare

Installera en avfuktare i ditt hem. En avfuktare hjälper till att reglera mängden fukt i ditt hem genom att ta bort överflödig vätska. En avfuktare kan bidra till att minska både förekomsten av kvalster, liksom mögel i ditt hem. En standard rum avfuktare kommer att vara tillräcklig för att upprätthålla en luftfuktighet på 30 till 50 procent i ditt hem.

Mediciner

Om din allergi är allvarliga nog, läkemedel som ordinerats av din läkare kan hjälpa till att kontrollera triggers. Kortikosteroider kan förskrivas att hjälpa till med de övre luftvägarna inflammation på grund av kvalster och mögel. Antihistaminer hjälper till med kroppens allergisk reaktion genom att minska klåda, nysningar och nasal dränering. Decongestants kan bidra till att lindra nästäppa. Du kanske också vill överväga att be din läkare om immunterapi. Immunterapi är en process där en rad skott levereras över tid för att hjälpa din kropp att åsidosätta sitt svar på allergen utlöser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.