restasis risker och fördelar

Den amerikanska Food and Drug Administration godkänt Restasis (ciklosporin) under 2002 för att användas som ett recept ögondroppar. Som med alla mediciner, men det finns risker och fördelar förknippade med dess användning

Indikationer

Restasis är ett immunsuppressivt medel med anti-inflammatoriska egenskaper. Enligt Medscape, behandlar den effektivt kronisk torra ögon i samband med keratokonjunktivitis sicca (okulär inflammation).

Ingredienser

Uppgifter från RxList tyder på att den aktiva ingrediensen i Restasis är ciklosporin (0,05 procent koncentration). Inaktiva ämnen som blandas med cyklosporin att förbättra sin absorption i kroppen, innehålla ricinolja, glycerin, renat vatten, polysorbat 80 och karbomer 1342, emulgeringsmedel. Och natriumhydroxid

Fördelar

Med fortsatt användning, Restasis hjälper ögonen att öka sin egen tårproduktion. Till skillnad från andra ciklosporin droger, men det ackumuleras inte i blodet och inte öka förekomsten av bakterier eller svamp ögoninfektioner.

biverkningar

Eventuella biverkningar av Restasis inkluderar ögonsmärta, flytningar, sveda, klåda (kliande känsla), konjunktival hyperemi (rodnad), epiphora (överproduktion av tårar), utländska kropp "-känsla och dimsyn.

Försiktighetsåtgärder

För att undvika kontamination, låt inte toppen på flaskan att röra vid ögat eller någon yta. Restasis inte bör användas av personer med vissa villkor, bland annat ögoninfektion och allergi mot något av läkemedlets innehållsämnen.

Överväganden

Restasis har en bättre säkerhetsprofil än andra cyklosporin formuleringar. Observera dock att uppgifter från FDA förknippar ciklosporin med en ökad risk för infektioner njursjukdom, högt blodtryck, hjärt-och kärlsjukdomar, malignitet och nervsystemet, endokrina och metabola störningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.