sjukgymnastik för TMJ

TMJ, även känd som TMD eller TMJD, är en sjukdom i muskler och ligament som omger käkleden, som förbinder den tidsmässiga skallben till käken s underkäken leder. De flesta TMJ drabbade är kvinnor i barnafödande ålder. Symtomen inkluderar "popping" eller klicka i käken, käken smärta, huvud och värk nacke, dålig sömn och tanden skador. Lyckligtvis sjukgymnastik-antingen själv eller professionellt administreras-kan lindra symtomen i de flesta fall

egenvård # 1: Ändra Bad Habits

Vissa verksamheter ökar stressen på käken. Dessa inkluderar över hela gäspning, högljudd sång, bet din käke, bita på naglarna, tugga is eller tuggummi, och "vaggar" telefonen med nacken istället för att hålla den med handen. Även hur och vad du äter kan vara en faktor: att minimera käken rörlighet, undvika alltför krispigt eller hård mat, skära maten i mindre bitar och tugga med hela munnen för att undvika ojämnt slitage på tänderna. Även små förändringar kan ge betydande symtomatisk förbättring

egenvård # 2:. Ibuprofen, varmt och kallt

TMJ smärta orsakas ofta av svullnad och inflammation i käkleden själv. Med din läkare är okej, kan du behandla TMJ med ibuprofen eller andra NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel). Värme och kyla också att arbeta: Fuktig varma kompresser tillämpas på käken slappna av musklerna, medan is och kyla förpackningar minskar svullnad. Använd så ofta som behövs, inklusive omväxlande varma och kalla behandlingar-dock inte begränsa varje behandling till 10 till 15 minuter vardera.

egenvården 3: bättre sömn, mindre stress

Mycket av käken-knyta och tandgnissling samband med TMJ symtom uppträder på natten, vilket gör dem svårare att kontrollera. Du kan hjälpa din sovande själv, men genom att byta till en fastare eller mindre kudde, en avsedd för TMJ sjuka, eller ens en hals kast. Sova på din sida eller tillbaka snarare än magen hjälper också. Inte tillräckligt med sömn kan förvärra TMJ, så kan stress och dålig kost. Om du inte kan ta bort stress från ditt liv, träna avslappning och meditationstekniker, och motionera mera.

egenvården # 4: arbetsställningen, övningar och Massage

slumping framåt sittande, särskilt med käken skjuter utåt, sätter onödig påfrestning på TMJ och tillhörande muskler. Korrekt kroppshållning rättar till kroppen på rätt sätt. Öva ordentlig ansikts-och överkropp anpassningen via chin-tucking övningar och band motstånd. Self-massage hjälper också lindra symtom. Massera musklerna runt käkleden slappnar dem, det mandibles är tryckpunkter och särskilt känsliga för stimulans.

När självbehandling hjälper inte

Ibland kan TMJ vara så svår att du måste vända sig till en sjukgymnast, tandläkare eller läkare för behandling. Dessa yrkesmän kan rekommendera en nattvakt, som ibland kallas en "stabilisering skena," att bära i munnen på natten. Andra metoder för att lindra smärta och snedställning inkludera ultraljud, biofeedback, elektrisk stimulering, och samtalsterapi och /eller antidepressiva medel för att lindra stress. I nästan inga fall är korrigerande operation motiverat, eftersom TMJ kan gå i remission som helst, och rättelse skapar problem på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.