tecken och symtom av de unga åldersdiabetes

Det finns två huvudsakliga typer av diabetes. . Typ 2-diabetes uppstår när kroppen inte effektivt använda det insulin som produceras av bukspottkörteln. Cirka 90 till 95 procent av diabetikerna har typ 2-diabetes, enligt National Diabetes information clearingorganisationer. Typ 1 diabetes uppstår när bukspottkörteln producerar lite eller inget insulin. Typ 1-diabetes förekommer vanligen i barndomen, och kallas unga åldersdiabetes eller ungdomsdiabetes. Tecken och symtom är i stort sett desamma för båda typerna av diabetes.

ökad törst och urinering

När bukspottkörteln inte producerar insulin, gör det socker för att bygga upp i blodet. För att kompensera, drar kroppen vätska från vävnader, vilket leder till uttorkning. Detta innebär att du är törstig och dricker mer. Njurarna svarar också på överskottet blodsockret genom att försöka spola ut det, vilket leder till mer frekvent urinering.

Dimsyn

När kroppen tar vätska från dina vävnader för att kompensera för den ökade blodsocker kan det påverka linserna i ögonen. Förlusten av vätska faktiskt ändrar formen på linser, vilket hindrar deras förmåga att fokusera och som leder till dimsyn.

Hunger och viktminskning

Eftersom socker kvar i blodet när du har diabetes, gör det aldrig att dina muskler och vävnader för att ge den energi de behöver för att fungera korrekt. Detta kan utlösa extrem hunger, när kroppen försöker kompensera. Även om du äter hela tiden för att tillfredsställa denna hunger, kan du gå ner i vikt. Utan socker för energi kommer kroppen bränna fett och berövas ett energikälla, kommer din muskelvävnad krympa.

andra symptom

Trötthet och irritation är också effekterna av socker bygga upp i blodet och muskler och vävnader berövas behövs energi. Om Typ 1-diabetes inte diagnostiseras direkt, ett tillstånd som kallas diabetesketoacidos, i vilka kemikalier som kallas ketoner bygga upp i blodet kan förekomma. Detta kan leda till ytterligare symtom såsom doftande andedräkt, illamående, kräkningar och andningssvårigheter. Ibland kan vissa infektioner vara ett tecken på Typ 1-diabetes. Kidshealth. org säger att en vaginal svampinfektion i en i förpuberteten flicka får signal diabetes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.