tecken och symtom på juvenil psoriasisartrit

Psoriasisartrit är en sjukdom där psoriasis-en kronisk inflammatorisk hudsjukdom-förekommer tillsammans med ledinflammation. . Den ansvarar för åtta till tjugo procent av fall av artrit hos barn, enligt WebMD s Emedicine Hälsa webbplats. I många barn, kommer bara en gemensam påverkas, men andra fall kommer att innebära smärta i flera leder. Juvenil psoriasisartrit kan orsaka bentillväxt problem senare i livet. Är det viktigt att lära sig symptomen på denna sjukdom så behandling kan påbörjas tidigt.

Hudirritation

Psoriasis symptom inträffar vanligen före artrit symptom. De inkluderar fjällande, röd och irriterad hud i hårbotten, kring naveln eller i hudveck. Dessa fläckar bildar också på knän och armbågar. Hud med psoriasis kan klia eller kännas som om den brinner. I vissa fall kan fläckar av torr hud spricker och utveckla pustler. Barn med psoriasis symtomen har oftast tunnare, mindre fjällande hud än vuxna och är mer benägna att ha flareups i ansiktet eller blöjan regionen.

nagelförändringar

juvenil psoriasisartrit förekommer ofta i fingrar och tår, attackera inte bara det gemensamma, men den närmaste nageln. De finger och tånaglar kan deformeras, urkärnade, eller lossa. De kan också visa gula fläckar eller övergripande gula linjer. Ju större antal gropar, desto större är chansen att barnet lider av psoriasis. Barn får inte kunna leta efter det här symtomet på egen hand. Undersök ditt barns fingrar och tånaglar om du misstänker juvenil psoriasisartrit.

ögonsymptom

Ett stort antal människor lider av psoriasisartrit har också ögonsymtom, inklusive inflammation av iris och bindhinna-membranet på den inre delen av ögonlocket och ögongloben. Dessa symtom kan orsaka problem med synen om de tillåts framsteg obehandlade. De kan förväxlas med EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION hos små barn. Barn som misstänks för juvenil psoriasisartrit bör se en ögonläkare årligen.

Leder

juvenil psoriasisartrit orsakar ledvärk och svullnad. Fingrar och tår är oftast drabbas först, och kan visas korv-liknande, på grund behålls vätska. Smärtan är oftast mildare än av reumatoid artrit, och psoriasisartrit är mindre sannolikt att deformera lederna. På lång sikt kan det orsaka allvarliga skador, dock. Juvenil psoriasisartrit kan också påverka senor i klacken och fotsula och i höftleden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.