tecken och symtom på lågt antal vita blodkroppar

Vita blodkroppar (WBCs) är en av de två typerna av blodkroppar i kroppen (det andra är röda blodkroppar. ) Called leukocyter, dessa celler har som primär funktion att bekämpa infektioner. Det finns ett brett spektrum av värdet av normala nivåer av vita blodkroppar, varierande mellan 4. 300 och 10. 800 celler per kubik ml blod. En låg volym leukocyter i kroppen är en greve som är någonstans mindre än detta intervall. Detta tillstånd, som kallas leukopeni, är lätt att definiera men svåra att diagnostisera. Dess symptom och tecken är vanligen mycket mindre och kan förväxlas med andra tecken på infektion.

Neutropeni

Enligt University of Virginia School of Medicine, en droppe i Greven av en av de viktigaste leukocyter, som kallas neutrofiler är det viktigaste tecknet på lågt antal vita blodkroppar. Detta tillstånd kallas neutropeni. Neutrofila granulocyter är de celler som skyddar kroppen från stora infektioner, såsom svamp-och bakterieinfektioner. Människor kan dock utan leukopeni har tillfälligt alla symptom på neutropeni om de är sjuka och neutrofiler tillfälligt släppa. En läkare har att bedöma om neutropeni är faktiskt ett tecken på ett lågt antal vita blodkroppar med hjälp av en rad tester.

Sjukdomskänsla

De viktigaste symptomen orsakas av en låg vita blodkroppar omfatta tillfällig feber, frossa konsekvent , obehag och ont i halsen, rapporterar University of Virginia School of Medicine. Andra symtom är trötthet och svaghet. Dessa är alla tecken på en infektion eller andra sjukdomar.

Svårt att bekämpa infektioner

Enligt ThinkQuest, några av de andra symtom på lågt antal vita blodkroppar innehålla en oförmåga att kämpa mot infektioner, bölder lever, lunginflammation, oral sår och stomatit. Även om dessa förhållanden kan uppstå även om du inte har ett lågt antal vita blodkroppar, de med en låg nivå av vita blodkroppar är särskilt utsatta för dessa problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.