triglycerider: vad gör dem höga?

En tredjedel av vuxna amerikaner har höga triglyceridnivåer, enligt CNN hälsa. Medan läkarna inte kan peka ut specifika orsaker, vissa kost och val av livsstil ökar risken att utveckla sjukdomen

Triglycerider

överskottet av kalorier från mat få omvandlas till triglycerider. Som lagras i fettceller, får de ut som energi när det behövs av kroppen.

normala nivåer

Mätt med ett blodprov givna efter en natts mat och alkohol snabbt, lägre nivå än 150 milligram per deciliter (/dL mg) kan betraktas som normala av de flesta läkare.

Betydelse

De två vanligaste orsakerna till den höga nivåer är obesitas och obehandlad diabetes. Andra kända riskfaktorer kan innebära genetiska förutsättningar, stillasittande livsstil, alkoholkonsumtion och hög kolhydrat diet.

Överväganden

Eftersom triglyceriderna kvar i blodet i ca 10 timmar efter en måltid, kan otillräcklig fasta upphöja artificiellt testresultat. Läkare rekommenderar att strikt följa 12-timmars fasta regeln innan ett test för korrekta resultat.

Expert Insight

Dr Andrew Weil, författare till 8 veckor för att optimal hälsa, rekommenderar att minska intaget av alkohol, i synnerhet öl, undvika mättade fetter och transfetter, ökande konsumtion av livsmedel rika på omega-3 fettsyror i kosten och regelbunden motion för att få triglycerider till det normala .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.