tvättmedel och hudreaktioner

Tillsammans med några doftande tvålar och sköljmedel, kan tvättmedel orsaka hudreaktioner alltifrån mindre utslag och rodnad till allvarliga fall av eksem

Symtom tvättmedel Reaction

I en mild form av exponering, kan det finnas endast hudrodnad. I svåra fall, t. ex. dermatit eller eksem, kan påverkas huden sväller och blister.

Hur det händer

Tvättmedel bli hudirriterande genom att lämna en rest som byggs upp under loppet av upprepade tvättar. Detta gäller särskilt med motion kläder eftersom det normalt är avsedd att bäras tätt mot huden. Svettning kan orsaka kemikalier i återstoden att åter aktivera, vilket leder till extrema utslag och rodnad.

Behandlingar

För mindre utslag och klåda, en kall kompress tillämpas försiktigt på huden kan erbjuda tillfällig lindring tillsammans med tillämpningen av aktuella salvor som innehåller kortison. Sök alltid professionell medicinsk rådgivning i svåra fall av utslag, rodnad, svullnad och blåsbildning.

Nyttiga tips

För att minska eller eliminera hudirritation från tvättmedel, prova dubbel sköljning kläder och shoppa parfym och rengöringsmedel. Dessutom tvätta nya kläder innan du använder dem för första gången. Detta bidrar till att eliminera överflödig färgmedel och placerade i varje tyg.

Tvättmedel Alternativ

Om kopplings ditt varumärke av kommersiella tvättmedel eliminerar inte hudirritation kan ett alternativ vara det bästa valet. Det finns recept på hemlagad rengöringsmedel och giftfria rengöringsmedel på Internet och den tid och kostnad kan visa sig vara värt investeringen att hitta en formel som minskar hudirritation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.