varför är rundmaskar svåra att kontrollera?

Rundmaskar är parasitiska maskar som lätt kan smitta människor och kan leva i sin tarm. Rundmaskar är svåra att kontrollera eftersom de trivs i ohälsosamma miljöer som finns på många ställen i världen

Sanitet

Enligt University of Maryland Medical Center, dåliga sanitära förhållanden och dålig mänsklig hygien är de främsta orsakerna till rundmask infektioner.

Transmission

rundmasken infektioner är smittsam eftersom maskar, ägg och larver finns i många jordar och kan spridas genom att få marken i en persons hud eller mun.

andra riskfaktorer

Människor med försvagat immunsystem och individer som lever i varma tropiska platser eller trångt såsom institutionella eller dagis inställningar har en ökad risk att få en rundmask infektion. Personer som äter dåligt tillagat kött, ha kontakt med djurs avföring eller lider av undernäring har en större sannolikhet att utveckla en rundmask infektion.

folkhälsoåtgärder

Utbredd rundmasken infektioner kan minskas genom att förbättra hantering av avloppsvatten och andra offentliga sanitära förhållanden och genom att minska populationer av mygg och flugor.

Förebyggande

Människor kan minska sina chanser att spolmask infektion med öva god personlig hygien, undvika otvättade frukter och grönsaker och kött matlagning grundligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.