autistisk och ADHD kost

Några föräldrar till barn med diagnosen autism och ADHD rapporterar positiva resultat från foder livsmedel fria från gluten-ett protein som finns i vete och andra spannmål-och kasein, en långsamt smälta protein som finns i mjölk. Vetenskapliga bevis för effekter är begränsad, men förespråkar organisationer tyder beteende i så många som 40 procent av barnen har förbättrats på diet

Funktioner

slänga ut alla vete-baserade och mejeriprodukter. De flesta barnvänliga livsmedel, såsom kyckling nuggets eller pommes frites är belagda med vete eller vete-baserad partiklar (för stekning). För att hjälpa ditt barn att nå näringsbehov, se till att du komplettera med vitaminer som hon skulle annars få från spannmål.

Teorier /Spekulationer

Tidig forskning tyder på att gluten och kasein bryts ner under matsmältningen till föreningar som faktiskt hindrar hjärnan utveckling, enligt Interactive Autism Network. Eftersom både den autismspektrumet och Attention Deficit Hyperactivity Disorder anses utvecklings-och beteendestörningar sjukdomar, många tror att föreningar varken orsakar eller förvärrar problemet. I Amerika, så många som 40 procent av familjer hantera störningar använda en speciell diet, enligt Autism Speaks.

Kända Ties

TV-personlighet Elizabeth Hasselbeck som medarrangör "The View" och var en tävlande på "Survivor", har offentligt diskuterat hennes glutenfri livsstil. I 202C hon skrivit en bok med titeln "G-diet. " Skådespelerskan Jenny McCarthy berömmer kosten också, säger att det nästan elimineras sonens symptom på autism.

Utmaningar

Under 2007 genomförde den amerikanska Food and Drug Administration ett frivilligt glutenfri etikett som betyder mat identifierats som sådana måste har färre än 20 delar per miljon av gluten. Fortfarande, eftersom det är frivilligt, måste föräldrarna vara försiktig och läsa ingredienser noggrant. Eliminera hela livsmedel från kosten kan vara svårt.

Support

Eftersom så många föräldrar försöker de gluten-och kasein-fri kost till sina barn, stödgrupper i samhällen, och online, finns i överflöd. Besök gfcfdiet. com i en sådan grupp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.