fibromyalgi behandling läkare

Fibromyalgi visar ofta svåra att diagnostisera och behandla. Till synes orelaterade symptom kan uppträda sporadiskt, och medicinska tester är inte alltid avgörande. Att hitta en läkare som har erfarenhet av arbete med fibromyalgipatienter blir avgörande för att få bästa möjliga vård

Typer av läkare

Teoretiskt kan en primärvårdsläkare behandla fibromyalgi. På grund av komplexiteten i de villkor och den relativt nya erkännande av sjukdomen, specialister som neurologer, physiatrist och reumatologer ger oftast den bästa vården för patienterna.

Neurologer

Enligt Fibromyalgi-Symptoms. org, aktuella studier tyder på att fibromyalgi kan vara en neurologisk sjukdom. Inte varje neurolog behandlar fibromyalgi, men vissa accepterar fibromyalgipatienter.

Physiatrists

Physiatrists fokus på rehabilitering. Enligt "McGraw-Hill Concise Dictionary of Modern Medicine" en physiatrist arbetar med muskler, ben, vävnader och nervsystem, som alla fibromyalgi kan påverka.

Reumatologer

Fibromyalgi presenterar liknande symptom som lupus eller reumatoid artrit . Av denna anledning reumatologer har ofta mer erfarenhet att behandla tillstånd.

Hitta Läkare

primärvårdsläkare kan oftast rekommendera en specialist som är bekväm att behandla fibromyalgi. Många specialister kräver remisser så detta är ett bra ställe att börja. Familj och vänner kan också rekommendera läkare utifrån sina personliga erfarenheter. Slutligen kommer en enkel sökning på Internet visar att en läkares meriter och erfarenheter samt patientens respons.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.