hur man ska behandla UTI symtom hemma

De flesta fall av tillfällig urinvägsinfektion (UVI) faktiskt kan behandlas hemma. Det finns många hem behandlingsalternativ som ger kraftfull befrielse från UVI symptom som brännande, brådska och smärta i urinblåsan. Men hem UVI behandlingar bör inte användas vid svår urinvägsinfektion. Kontrollera varning i slutet av denna artikel för att veta när du ska rådfråga din läkare. Om du är en av de miljontals kvinnor som lider av tillfällig UVI, ger dessa behandlingsmetoder ett försök att behandla UTI symtom och förebygga framtida urinvägsinfektioner uppstår.
1.
Behandla UVI smärta och obehag först. För omedelbar UVI lättnad, ta en OTC urinblåsan smärtstillande innehållande Phenazopyridine, såsom Azo Standard. Medan du tar urinblåsan analgetika, förstår att de inte kan bota en urinvägsinfektion. Över disk UVI läkemedel är endast avsedd för att stoppa urin smärta och brännande känsla, inte att bota infektionen. Om du inte kan få Phenazopyridine eller känner sig mer bekväma med att använda naturliga UVI behandlingar, kan du göra en blåsa smärtlindrande lösning hemma. Blanda en u00BD tesked bakpulver i 8 dl vatten och dricka. Detta UVI avhjälpa minskar surhetsgraden i urin och kommer att avlasta urin bränning. Rådgör med din läkare innan du använder bakpulver för att behandla UTI symptom om du har högt blodtryck eller något annat tillstånd där natriumintaget är strikt kontrollerat.
2.
Drick tranbärsjuice hjälper till att bekämpa urinvägsinfektioner. Tranbärsjuice har visat sig hjälpa till att bekämpa bakterier i blåsan som kan leda till urinvägsinfektioner. För att behandla din UTI med tranbärsjuice, dricka 2-3 glas rent tranbärsjuice dagligen. Om du har en känslig urinvägarna, späd tranbärsjuice med vatten för att förhindra ytterligare urinblåsan irritation.
3.
Spola urinblåsan med mycket vatten. Sikta på 8 dl vatten varannan timme i 2-3 dagar. Förbrukar mer vatten hjälper blåsan spola bakterier ut i urinvägarna snabbare. Vatten är den mest rekommenderade hem UVI behandling som läkare.
4.
Stärka immunförsvaret att kämpa mot en UTI. Ge ditt immunförsvar en boost är ett bra sätt att komma över en UVI snabbare. Öka din dagliga intaget av avgörande vitaminer och mineraler, särskilt vitamin C, att hjälpa immunförsvaret. Du kan även äta yoghurt som innehåller aktiva kulturer för att behandla bakteriella infektioner såsom urinvägsinfektioner. Vissa specialister också föreslår att du lägger immunförsvaret öka örten Echinacea till din UTI behandlingsplan. Naturligtvis alltid kontrollera med din läkare innan du tar växtbaserade tillägg för UVI behandling.
5.
Att hålla UVI från att komma tillbaka, är det viktigt att hålla urinvägarna friska. Drick mycket vatten varje dag och gör en vana att dricka ett glas tranbärsjuice varje dag för att hindra upphandlande annan UVI. Undvik att dricka alltför många sockerhaltiga livsmedel och drycker. Överskott sockerkonsumtion stöd tillväxten av bakterier som kan leda till en UTI. Praxis god hygien och slitage ventilerande bomull underkläder för att hålla området runt urinvägarna blir för varm och fuktig. Dessutom är det bra att kissa efter samlag, eftersom gemensamma bakterier från din partner kan leda till urinvägsinfektioner.

Tips och varningar


 • Avbryt hem UVI behandling och kontakta läkare om UVI symtomen förvärras eller åtföljs av feber, kräkningar, diarré, frossa, ryggsmärta eller blodig urin. Du kunde ha en allvarlig njur-infektion eller andra medicinska tillstånd som kräver akut vård.
 • Ring din läkare om du har fler än en episod av UVI symtom i sex månader, eller mer än tre episoder på ett år. Återkommande urin smärta bör alltid undersökas av en läkare, eftersom detta symtom kan orsakas av flera andra förhållanden förutom en UVI. Många förhållanden som orsakar urin smärta inte kan behandlas hemma och att lämplig medicinsk behandling är nödvändigt att behandla sådana villkor.
 • aldrig ta tillskott för behandling av UVI symtom utan att tala med din läkare eller på apoteket. Vissa växtbaserade kompletterar och stora doser av vissa vitaminer rekommenderas inte till personer med vissa sjukdomstillstånd.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.