hur man ska behandla ansträngningsinkontinens

Ansträngningsinkontinens är en ledande orsak till urinläckage från urinblåsan. Den förekommer främst hos kvinnor. Frekvensen av stress inkontinens ökar successivt med stigande ålder på grund av progressiv svaghet i bäckenbotten. Aktiviteter som ökar trycket i vår buken såsom nysningar, skratt eller hosta kan framkalla spontana urinläckage. Ansträngningsinkontinens är inte medicinskt farligt, men kan det vara mycket pinsamt och ångest provocera. Lyckligtvis behandlingar finns. Vilka är de bästa sätten att behandla ansträngningsinkontinens
1.
Gå ner i vikt genom kost och livsstilsförändring. Överviktiga eller feta kvinnor upplever en högre frekvens av ansträngningsinkontinens.
2.
Minimera förbrukningen av alkoholhaltiga drycker eller koffeinhaltiga drycker. Båda ökar urinproduktionen.
3.
Practice bäckenbotten stärka övningar. Även känd som Kegel övningarna dessa enkla övningar är effektiva, bekväma och har få, om några, biverkningar.
4.
Försök elektrisk stimulans för att stärka bäckenbottenmuskulaturen och minska symptomen ansträngningsinkontinens.
5.
Applicera vaginala östrogenpreparat grädde särskilt om ansträngningsinkontinens är förknippade med att vara i klimakteriet. Användningen av östrogenbehandling är komplicerat. Fördelar och nackdelar med behandling bör diskuteras grundligt med din läkare.
6.
Tänk tablettbehandling som hjälper bäckenbotten väggen musklerna hårdare. Detta bidrar till att förhindra oväntade urinläckage kännetecknande för ansträngningsinkontinens. Diskutera alternativen med din läkare.
7.
Kontakta läkare specialist som en urolog eller urogynecologist att diskutera kirurgiska behandlingar för ansträngningsinkontinens. Många rutiner har ett bra resultat, ändå borde kirurgi bara övervägas efter svikt på konservativ behandling

tips och varningar


 • menopausala kvinnor löper högre risk för. ansträngningsinkontinens grund av en betydande minskning av östrogen. Förlust av östrogen försvagar musklerna i bäckenbotten.
 • Yngre kvinnor kan ha ansträngningsinkontinens efter vaginala förlossningar till följd av stretching och försvagning av bäckenbottenmuskulaturen.
 • män kan uppleva ansträngningsinkontinens efter prostatacancer operation.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.