mentholatum för trängsel

Aromatisk bröst gnugga salvor såsom Mentholatum har använts i generationer för kallt symtom såsom trafikstockningar. De salvor innehåller ingredienser såsom kamfer, mentol och eukalyptus

Betydelse

Medan Mentholatum och andra aromatiska salvor har använts i många år, är det viktigt att använda dem enligt instruktionerna. Till exempel, aldrig använda produkterna på barn under 2 år, och gäller inte direkt under näsan på någon, enligt Bruce K. Rubin, MD, professor i pediatrik vid Brenner barnsjukhuset.

Varning

Använda Mentholatum på små barn eller spädbarn kan faktiskt förvärra symptomen, eller skapa andnöd, enligt en studie publicerad i Chest tidningen i januari, 2009 . Medan studien var specifikt om Vick's VapoRub, men fynden om irriterande i produkten, i synnerhet mentol, som också finns i Mentholatum.

Effekter

Även kamfer, eukalyptus och mentol (Mentholatum ingredienser) får göra en Patienten mår bättre, de är inte effektiva som avsvällande medel, särskilt för barn med svåra trafikstockningar, enligt Mayo Clinic.

Fördelar

Menthol preparat såsom Mentholatum kan göra att patienten känner bättre, men kanske inte på grund av bättre trafikflöde utan snarare på grund av den svala känslan som det producerar i näsan, vilket ger en känsla av förbättrad andning, enligt Mayo Clinic.

Överväganden

Menthol är bra för att minska respiratoriska symtom, enligt en studie som utförts av Nagoya University Graduate School of Medicine och publiceras i oktober 2008. På grund av motstridiga forskningsresultat, som t. ex. försöksledaren under 2009 i bröstet tidningen om eventuella faror och ineffektiva sådana produkter, bör patienter söker en läkarkonsultation, följ märkningen anvisningar för produkten och undvika användning på spädbarn och småbarn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.