skälen för somatotropin användning

Somatotropin, som också kallas somatropin, är en injicerbara läkemedel med många olika varumärken: Genotropin, Humatrope, Norditropin, Nutropin, Serostim och Zorbtive. Det kan ges till både vuxna och barn

Barn debut tillväxthormonbrist

Somatropin bilder kan ges till barn som upplever tillväxt på grund av låga nivåer av endogena (framställt av i kroppens celler) tillväxthormon, enligt Rxlist. com.

kortväxthet

Oavsett orsaken till ett barns ovanligt kortväxta har orsakats av Turners syndrom, där en kvinnlig saknar en andra X-kromosom, eller har ännu inte fastställts, somatropin injektioner kan förskrivas till behandla den.

SHOX Brist

Somatropin kan användas för att behandla tillväxt misslyckande eller kortvuxenhet hos barn som har en kortväxta homeobox innehåller genen brist.

Korta barn födda SGA

Barn som är födda små för sin gestationsålder och misslyckas med att visa sin förmåga att fånga upp till en normal höjd i åldern två och fyra års ålder kan ges somatropin skott.

vuxen ålder tillväxthormonbrist

Vuxna patienter som har låga nivåer av endogent tillväxthormon kan få somatropin skott, oavsett om otillräcklighet är ensam eller härrör från flera hormon brister som orsakas av hypotalamus sjukdom, hypofysen sjukdom, strålbehandling, kirurgi eller trauma.

Andra skäl

Somatropin injektioner kan också skrivas ut i de fall där en patient uppvisar HIV (humant immunbristvirus)-relaterade viktminskning eller tarm sjukdom som kallas kort tarm, enligt till Medicinenet. com.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.