vad som kan orsaka inre låret & ljumsksmärta icke skada?

Det finns många förhållanden som kan orsaka inre lår och ljumske smärta. Om du upplever ihållande smärta som inte är resultatet av en skada, kontakta din läkare. Korrekt diagnos är nyckeln till att behandla tillstånd som orsakar smärta

Bråck

En bråck kan orsaka smärta i inre lår och ljumske. En bråck kan orsakas av en skada, men det finns andra orsaker. Dessa kan innefatta kronisk förstoppning, graviditet, fetma och en medfödd svaghet i bukväggen. En bråck kan orsaka andra symptom som muskelsvaghet och en bula i ljumske.

Njursten

En njursten kan orsaka smärta som strålar ut i ljumsken och låret. En njure sten är en massa som bildas från ämnen som finns i urinen. Några orsaker till njursten är värmeslag, akut pankreatit och hjärtinfarkt.

Orkit

orkit (svullnad av testiklarna) är ett tillstånd som kan orsaka smärta i testiklarna som kan stråla ned låret. Behandling för orkit är antibiotika, sängläge, pungen stöd och analgetika för smärtlindring. Orkit kan vara ett symtom på ett allvarligt tillstånd som testikelcancer, gonorré eller syfilis.

Cancer

Cancer i urinvägarna kan orsaka ihållande smärta i ljumsken som kan stråla ut till låret, bäckensmärta, buk smärta och svullnad i underlivet. De behandlingar för detta tillstånd kan omfatta kirurgi, strålning och kemoterapi.

Varning

Om du upplever en plötslig akut smärta i ljumsken och låret som inte orsakas av en skada kan det vara ett tecken på en allvarligt tillstånd. Det är viktigt att omedelbart söka läkarvård för att undvika komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.