diabetiker och ryggsmärta

Enligt National Institute of Diabetes, cirka 60 till 70 procent av dem som lider av diabetes kommer att ha någon form av diabetisk neuropati. Detta kan orsaka ryggvärk och många andra symptom. Människor som har haft diabetes i 25 år eller längre löper störst risk att utveckla detta tillstånd

Identification

diabetesneuropati är en grupp av neurologisk sjukdom som orsakas av diabetes. Dessa sjukdomar kan orsaka ryggvärk, samt problem nerv i andra organ.

Symtom

Diabetiker som har ont i ryggen från diabetesneuropati kan också ha stickningar och domningar i det drabbade området. En förlust av känsel i armar, händer, fötter och ben är också vanliga, men någon nerv i kroppen kan påverkas.

Utvärtes behandlingar

Diabetiker som har ont i ryggen kan dra nytta av användning av topikala patchar och krämer. Lidokain patchar som placeras på huden på ryggen kan hjälpa till att lindra nervsmärta, liksom krämer capscaicin.

Medicinering

finns mediciner som får ett bra sätt att ryggsmärta i samband med diabetisk neuropati. Dessa kan omfatta antidepressiva, antiepileptika och opioider smärtstillande. Over-the-counter läkemedel såsom paracetamol och ibuprophen rekommenderas inte för nervsmärta.

Överväganden

Om du är diabetiker och upplever ihållande ryggvärk, kontakta din läkare för korrekt diagnos och behandling av tillståndet. Att hålla blodsockret inom normala gränser, kontrollera blodtryck och bibehålla en normal kroppsvikt kan minska din risk för diabetisk neuropati.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.