njursten och pH

PH (potential väte) är ett mått skala för att bestämma den mängd syra i urinen. Nivån på pH spelar en roll i att balansera risken för njursten

Betydelse

Njursten utvecklas genom en ackumulering av kemikalier som inte utsöndras via urinvägarna. Äta och dricka vissa typer av livsmedel ofta ökar möjligheten att utveckla stenar.

Diet

Konsumtion av stora mängder mjölkprodukter, citrusfrukter eller grönsaker ökar urinens pH när du äter köttprodukter eller tranbär bidrar till en nedgång i urin pH.

pH-test

En pH-testet mäter urinen syra. "Det kan göras för att se om du är i riskzonen för njursten", rapporterar US National Library of Medicine. "Sur urin är associerad med xantin, cystin, urinsyra och kalcium stenar oxalat. "

Protein

Dieter tung i protein nedre pH i urinen och leda till produktion av urinsyra, ett ämne som bidrar till bildandet av urinsyra stenar.

Mediciner

Läkare kan ordinera medicin för att balansera pH i urinen. "Alkalisering av urinen med kaliumcitrat att hålla urinen pH mellan 6. 5 och 7,5 är optimal, "enligt UroStoneCenter. com. " (Acetazolamid) Diamox kan ges på natten för att hålla urinen alkalisk. Ibland är Allopurinol ges om utsöndringen av urinsyra är fortsatt hög. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.