hur man minimerar säsongsbunden allergi symptom

Säsongsbunden allergi är ett irriterande problem som många människor lider av. Kliande, fyllda röda ögon och den ständiga upp och rinnande näsa är bara en liten del av störningar av denna typ av allergi. Det andra problemet är att säsongsbunden allergi inte ens kan undvikas helt! Till skillnad från en födoämnesallergi som du kan undvika genom att helt enkelt inte äta det, säsongsbunden allergi är luftburna från saker som träd, blommor, gräs eller ogräs
1.
Om du vet att du har allergier i en viss säsong, om det är våren när träden börjar vakna eller sommaren när gräset är den vanliga skyldige, göra Kontrollera att du har antihistamin medicin redo. Du kan få starkare medicin än de som säljs över disk genom att fråga din läkare eller allergolog.
2.
En kort tid innan den typiska säsongen för din allergi, ta en antihistamin på morgonen när du vaknar. Detta hjälper att förhindra eller minimera dina symtom. En läkare kan ge dig en starkare dos än över disk mediciner om du behöver det.
3.
Om du fortfarande får allergier trots att ta en antihistamin, gå till din läkare och ta reda på vad du är särskilt allergisk mot. Läkare kan testa för säsongsbunden allergi på ett snabbt och enkelt sätt. När du vet vad du är allergisk mot, försök undvika allergen så mycket som möjligt. Till exempel, om du är allergisk mot gräs, betala en stadsdel barn att klippa gräset istället för att göra det själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.