Hur man testar för allergi mot jordnötssmör

Jordnötssmör är både ett vanligt njöt mat och en gemensam allergen. En jordnötsallergi förekommer ofta under barndomen och oftast blir en livslång problem. Vissa allergiker uppleva endast lindriga reaktioner mot jordnötter produkter, såsom hudirritation, klåda, matsmältningsproblem, och en rinnande näsa, men andra kan ha livshotande reaktioner. Om du misstänker att du eller ditt barn är allergisk mot jordnötter, se en läkare omgående. Människor som har haft en mild reaktion mot jordnöt produkter är mer sannolikt har en allvarlig reaktion i framtiden.
1.
Se en läkare att ha ett test allergi hud utförs. Du kan hänvisas till en specialist i allergi. Läkaren kommer att sticka i huden på rygg eller arm och utsätter det för en liten mängd jordnötsprotein. Om en bula utvecklas där huden stacks, en allergi mot jordnötssmör och andra produkter jordnötter är sannolikt, enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology.
2.
Prata med din läkare om ett blodprov för att diagnostisera en jordnöt allergi. Ett blodprov kan tas och analyseras för att bestämma mängden av immunglobulin E (IgE)-antikroppar i blodet som kan ge bevis för att jordnötsallergi, enligt Mayo Clinic.
3.

Tänk dig en mat utmaning Om läkaren tror att det är nödvändigt. Detta test innebär att äta en liten mängd jordnötssmör eller annan jordnöt produkt samtidigt som en läkarmottagning. Detta test måste utföras under överinseende av läkare på grund av risken för en allvarlig allergisk reaktion.

tips och varningar


 • Om du upplever dålig matsmältning eller halsbränna efter att ha ätit jordnötssmör, kan du ha en jordnöt intolerans. En jordnöt intolerans innebär inte immunförsvaret och är mycket mindre allvarliga än en jordnöt allergi, enligt Mayo Clinic. Se en läkare för en diagnos.
 • omedelbart söka medicinsk hjälp om en person utvecklar tecken på en allvarlig allergisk reaktion mot jordnötter, såsom andningssvårigheter, trånghet i halsen, yrsel eller medvetslöshet.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.